(Pasjonsfruktmousse med bringebærkjerne)
1stkmelløs sjokoladebunn
80x4cmjoconde-striper
2xpasjonsfruktmousse
250gbringebær (gjerne frosne)
2-3plgelatin
littsukkerlake
eventueltlittbringebærlikør


Bringebærkjerne: Tin bringebærene (eventuelt hell over litt varm sukkerlake). Rør bærene i en bolle til en tykk grøt (ikke knus alle bærene, la det være igjen litt tekstur). Legg noen plater gelatin i bløt i kaldt vann i 10 minutter, Klem ut vannet og smelt gelatinen i vannbad (eller bare tilsett litt varmt vann) til den er helt oppløst. Bland det inn i bringebærene. Kle innsiden av en rund kakeform (18-20cm) med bakepapir og hell bringebærene oppi. La det stivne i kjøleskap. Blandingen bør bli så stiv at den ikke renner hvis du setter formen på høykant. Hvis den faller ut av formen, har du nok brukt for lite gelatin - prøv igjen. Hvis blandingen er stiv nok, setter du den i fryseren til den blir gjennomfryst.

    Forbered en porsjon dekorert jocondebunn og skjær ut striper som er 4-5cm høye og som tilsammen er lange nok til å gå rundt en form på 24cm diameter (beregn ca 80cm). Lag melløs sjokoladebunn etter oppskrift i en rund 24cm springform. La den bli godt avkjølt og skjær av toppen så du sitter igjen med ca 1,5-2cm av bunnen. Press forsiktig kanten av kaka inn mot midten så det blir litt rom ytterst. Sett randen på springformen tilbake og kle innsiden med en transparent plastremse, ca 7cm høy (du må sikkert skjøte sammen flere remser). Bruk jocondestripene til å lage en rand på kaka. Dytt joconden forsiktig ned i rommet mellom plastremsa og sjokoladebunnen (joconden må nå helt ned til bunnen av formen). Press sjokoladebunnen "tilbake" igjen slik at joconden presses fast og holdes stødig. Sjokoladebunnen kan gjerne dynkes med litt bringebærlikør eller sirup.

    Lag dobbel porsjon med pasjonsfruktmousse etter oppskrift. Hell et lite lag (1cm) av moussen over kaka. Ta ut bringebærblandingen fra fryseren og fjern den forsiktig fra formen/bakepapiret. Du skal nå ha en gjennomfryst skive av bringebær. Legg denne forsiktig i midten av kaka, oppå moussen. Fyll opp med resten av moussen og sett kaka i kjøleskapet. Bringebærkjernen vil nå tine samtidig som moussen stivner.