AKP og KKVenner - eierposisjon

From: Asgeir Bell (a.bell@online.no)
Date: Wed Jun 07 2000 - 23:56:50 MET DST


Det er på forumet stilt spørsmål om KKVenner må betraktes som en del av "AKP-gruppen". KKVenner er en organisasjon som velger eget styre og sin representasjon i Klassekampen ut fra de som til enhver tid deltar med støtte-beløp til Klassekampen. KKVenner kan derfor ikke regnes som en del av AKPs eierposisjon i Klassekampen.

For de som vil se på den faktiske styrken AKP og KKs Venner utgjør tilsammen, kan jeg opplyse at en emisjon (aksjeutvidelse) vil senke KKVenners posisjon i Klassekampen tilsvarende som det senker AKP.
Det betyr at summen av AKP og KKVenners aksjer etter all sannsynlighet vil bli under 33% dersom AKP senker sin posisjon til 20% ( KKVenners svekkelse avhenger av hvor mye av AKPs nedselging som skjer gjennom emisjon). Klassekampens lille aksjepost (gjenstår ca. 1,5% - i underkant av 400 aksjer) er for salg og må selges i inneværende år ( i h.h.t. aksjeloven).

I forbindelse med kommentarer til AKPs vedtak, er det også satt fram ønske om redaksjonelle endringer av avisa. For ordens skyld: Avisas eiere kan i henhold til redaktørplakaten bare påvirke den redaksjonelle linja ved å foreta endringer i formålsparagrafen eller ved å ansette en annen redaktør. Det bør ikke stoppe noen i å sette fram forslag, øve kritikk og debattere KKs redaksjonelle linje.

Mvh
Asgeir Bell
sekretær i AKP

Minner om at landsmøtevedtaket til AKP finnes på
www.akp.no

_______________________________________
Asgeir Bell, adr.:Lurabekken 23, 4315 Sandnes
e-post: a.bell@online.no Tlf. Oslo: 22 989071,
Sandnes : 51 677578 (også fax), mobil: 90055176



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Aug 03 2000 - 10:25:52 MET DST