Presisjon, Randen!

Jon Michelet (jon.michelet@klassekampen.no)
Tue, 23 Dec 1997 18:42:23 +-100

I en superdeppa pessmistisk og svovelsurmaga kritisistisk artikkel på KK-forum stiller Olav Randen spørsmålet "Vil Klassekampen overleve?"

Han skriver: "Når krybba er tom, bitast hestar - og ofte menneske. Når eigarane av Klassekampen har gløymt det meste frå Dimitrov om einskapsfronten og frå Mao om den rette behandlinga av motseiingar i folket og
difor støyter frå seg minst halvdelen av Klassekampens vener, går det ekstra ille."

Han sparker den nye redaksjonen på skinneleggen og skriver sånt som dette om det vi leverer journalistisk:"Presisjonsnivået er ofte omtrentleg."

Men hvordan er det med Randens EGET presisjonsnivå? Han skriver at krybba er tom. Hvis det er Klassekampen-krybba han mener, er dette åpenbart ikke riktig. Da hadde vi ikke kommet ut med avisa. Og det gjør vi, måtte faen brenne meg selv om det er lille julaften! Vi kjører 24-siders avis på julekvelden, enda det etter skjemaet skulle ha vært en 20-sider. (Javel, da, pirkefanter og skarpsynte kritikus'er; vi snudde litt på flisa og kjørte 20-sider i dag, tirsdag, da det egentlig skulle vært 24-sider.) Tredje juledag, som er en lørdag etter to hersens forbanna kristelighelligdager, kjører vi full forbaska pakke med en 40-sider. Vi vil gi et sterkt signal til leserne om at vi er i live og sparker fra, enda det er midt i dorskefeite, torskesprengte norskejula.

KK-krybba er mager, men ikke tom. Det har gått en masse rykter på by'n om at vi ikke ville kunne betale julelønninger verken til faste eller frilansere. Ljug som vanlig, bare ljug! Jeg ønsker alle ryktespredere og bakvaskere og gå-sakte-aksjonister en kosefredelig lykkejul i kloakken!

Alle som har jobba for Klassekampen har fått normal lønn/honorar. Til den største daler, til den minste skilling. Sånn er et. Sånn er det bare hos oss.

Tom krybbe? Vi har til og med spist KAKER i redaksjonen. Små pepperkaker og en schwær kransekake, kjevla og stablet av en nær venn i journaliststudentmiljøet. Pepperkakene var egenhendig bakt (eller stekt eller åssen det er det gjøres) og påført snertne mandler av kulturjournalist Stein Losnegård. Han hevder at det er universets beste pepperkaker. Han er fra Bergen.

Hva mener Randen når han skriver STØYTER FRÅ SEG MINST HALVDELEN AV KLASSEKAMPENS VENER ? Hvilket grunnlag har han for å påstå at utviklingen i og omkring avisa har ført til at "minst halvdelen" av Klassekampens venner er støtt bort? Det høres liksom som gjevt analytisk og smått vitenskapelig ut dette "minst halvdelen". Men hvis ikke Randen kan underbygge denne påstanden om halvering av venneflokken ved å legge fram fakta, da burde han ikke fare med sånt, for da er det bare laust snakk av den sorten som i min barndom på bygda i Østfold ble avfeid som bygdesladder
(rasistiske uttrykk som "fanteprek" og "taterslærv" ble også brukt.)

Altså, Randen: Du har kritisert oss for omtrentlig presisjonsnivå. Jeg merker meg det. For du kan ha sett splinten i vårt øye. Men hva med bjelken i ditt eget?

Kom igjen! Dokumenter din påstand om"minst halvdelen". Har du rett, er det en så alvorlig sak at vi straks må sette i gang tiltak for vennegjenvinning. Tar du feil og ikke kan legge fram noe slags bevismateriale, slår det kraftig tilbake på deg sjøl og din egen debatt-teknikk.

Og nå, kamerater og venner, er det virkelig frydejul, og høyt i toppen røde stjerne.

Hold neket varmt!

Hilsen
Madrigal Morsk