Uhumskheter, Husum?

Jon Michelet (jon.michelet@klassekampen.no)
Thu, 4 Dec 1997 18:22:35 +-100

"Folk som snakker med to tunger, trur jeg ikke på," skriver Hans Husum i et innlegg på KK-forum. Den som snakker med to tunger skal være undertegnede, som også ved et tidligere høve skal ha refusert Hans Husum.

Jeg vil be deg om å holde tunga rett i munnen før du begynner å skjelle og smelle, Hans. Innlegget du refererer til framkom først på KK-forum i en uleselig form. Det skal nå være lagt ut i lesbar form, og jeg har fått det på e-post fra hyggelige mennesker som har transskribert det for meg. Det dreier seg om et kort og fyndig oppgjør med helsedirektør Anne Alvik på grunn av hennes påstander om aids og afrikanere. Da jeg leste innlegget, kunne jeg ikke fatte at det skulle være refusert i Klassekampen. Det er jo nettopp den typen skarp - men saklig - polemikk vi ønsker i avisa. Og jeg kunne sverge på at jeg aldri hadde sett det før.

Et blikk på DATOEN for innsending ga meg straks et svar. Husums innlegg var sendt fra Porsanger den 7. oktober 1997. Det var ei uke før jeg tok over som redaktør i Klassekampen, og altså midt i konfliktperioden da redaksjonsklubben sto på hue. Innlegget må ha vært et av flere som jeg aldri fikk overlevert fra forgjengerne mine i redaksjonen.

Husum skriver om refusjonen at "hva som er den formelle begrunnelsen denne gangen gir jeg faen i". Men denne reint praktiske begrunnelsen som her blir gitt kan ikke Husum bare gi faen i. Og han bør heller ikke rette baker for smed.

Hvis han virkelig ønsker å gi noen skylda for at innlegget hans om Alvik ble dumpa, må han jo skylde på "det beste redaksjonskollektivet nord for Alpene".
For tida er vi så beskjedne i Klassekampens redaksjon at vi nøyer oss med å kalle oss det beste redaksjonskollektivet nord for Skagerak. Men vårt mål er å bli det beste redaksjonskollektivet nord for Ekvator.

Men nå er det VM-trekning. Lenge leve outsiderne fra Den tredje verden!

Jon M.