dlkremfløte
dlmelk
155gsukker
160geggeplomme (ca 8)
1stkvaniljestang

+ cassonade eller demera-sukker

      ½ porsjon:
1pkkremfløte (3,3dl)
½dlmelk
80gsukker
80geggeplomme (ca 4)
½stkvaniljestang

+ cassonade eller demera-sukker



    Fyll en langpanne med varmt vann og sett den i ovnen på 150°C. Temperaturer varierer veldig fra ovn til ovn. For noen ovner kan det være nok med 100-125°C. Det bør ryke litt av vannet når temperaturen er nådd, men ikke være så varmt at det danner seg bobler i vannet.

    Visp sammen eggeplommer og 105g av sukkeret (55g for halv porsjon) til sukkeret er oppløst. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og vaniljestangen i en kjele sammen med fløte, melk og 50g sukker (25g for halv porsjon). Kok opp og sil av. Bland med eggedosisen.

    Fyll opp røra i små former av keramikk eller porselen ("ramekin"). Fyll godt opp for røra har en tendens til å falle litt sammen under steking. Stek formene i vannbad i ovnen i 30-60 minutter, til den har begynt å tykne litt. Avkjøl i kjøleskap i noen timer (eller over natten).

    Rett før servering strør du cassonade-sukker over toppen og karamelliserer det med en skibrenner eller lignende apparat. Eventuelt kan du varme opp litt konjakk, rom eller annen alkohol i en liten kjele, tenne på og helle forsiktig over sukkeret.


150°C
vannbad
30-60 min