Stilgnål og herskerteknikk

From: Falck, Morten (morten.falck@aftenposten.no)
Date: Tue Feb 08 2000 - 10:56:07 MET


Svar til Trond Andresen

Jeg har ligget sjuk uten tilgang til e-post. Det var ikke meningen å forstumme helt. Så for ordens skyld:
        1. Trond Andresen gjør et poeng av at jeg er medlem av AKP og har vært det siden partiet ble stifet. Min tilknytning til m-l-bevegelsen har ikke vært noen hemmelighet siden slutten av 60-tallet. Jeg skrev under signatur i Ungsosialisten og innledet på møter i Studentersamfundet, jeg har skrevet i KK siden aller første nummer, det meste av tiden med signatur, det samme i Profil og Røde Fane, og vært kjent som AKP-er i de fagforeninger jeg har vært aktiv i. Etter å ha vært kjent som m-l-er i mer enn 30 år får det lett et komikkens skjær å bli "outet" som AKP'er av Trond Andresen.
        I diskusjoner pleier jeg ikke oppgi fødselsnummer, adresse, sivilstatus, medlemskap i partier eller andre organisasjoner. Jeg er vant til at folk tar stilling til argumentene mine, ikke min person. Hvilke argumenter er det som gjør det påkrevd med Trond Andresens opplysning? Eller bruker han bare den samme gamle herskerteknikken som Haakon Lies gutter i fagbevegelsen lærte av senator Joseph McCarthy? ("Han er AKP'er, ikke hør på hva han sier!")
        2. Jeg skreiv at jeg har jobbet i Aftenposten i 28 år, for å begrunne at jeg har lang erfaring i hvilke problemer avisproduksjon innebærer. Jeg nevnte ikke med et ord hva slags stilling jeg har (eller har hatt). Trond Andresen opplyser velvillig KK-forums lesere om at jeg bare har vært journalist i de fire siste åra, mens jeg de første 24 åra jobbet som grafiker. Mener Trond Andresen at typografer ikke har erfaring med avisproduksjon? Eller er det andre grunner til at han finner det påkrevd å gå ut med detaljer om min person?

Morten Falck
P.S.
Trond: Du glemte å fortelle at jeg er keivhendt.



This archive was generated by hypermail 2b29 : Wed Mar 15 2000 - 12:52:18 MET