KK og RV-striden

Torstein Tranoy (torstein@klassekampen.no)
Thu, 25 Sep 1997 16:06:05 +-200

Til Torgny Hasås
(Dette er et svar til et innlegg Hasås har hatt på KK-forum)

RVs pressesekretær likerikke at jeg kaller hans utlegninger om KKs dekning av RVs valgkamp for paranoid. Han ber meg legge vekk skjellsordene. Men skjellsord uttrykkes ikke bare via adjektiver, Hasås. Jeg tør minne om hva du skrev i ditt første innlegg:

Sitat:Men vaktsjef og klubbleder Torstein Tranøy rensker avisa for ting som kan
bidra til å sikre RVs mandat i Oslo. Denne provokasjonen blir for meg så
grov at jeg ikke vil sette på trykk hva jeg egentlig synes om Tranøys
oppførsel. (sitat slutt).

Skjellsord???

Så til selve saken. Det er bra Hasås gir KK honnør for valgdekninga fram til den siste uka. Takk for det.
Men hans hovedpåstand er at det skjedde en stor endring i KKs valgdekning etter at Dagens Næringsliv slo opp konflikten mellom AKP og redaktøren/redaksjonen. Han mer enn antyder at endringa var en hevn fra redaksjonens side og en bevisst provokasjon. Du får ha meg unnskyldt Torgny Hasås, men dette er rett og slett tøv fra ende til annen! Det kan godt være at KKs valgdekning var for dårlig den siste uka før valget, men det skyldes i alle fall ikke at vi ville hevne oss på RV/Folkvord eller provosere.

Hva er så sannheten om KKs dekning av RV de siste dagene før valget. Jeg har raskt bladd igjennom avisa og funnet følgende:
* 9. September: Hovedoppslag i KK: "FpU-topp: Stem Michelet" (Artikkelen var forøvrig skrevet av den lugubre og hevngjerrige klubbleder Tranøy). Avisa inneholdt også en sak om el-kraft til industrien der RVs Kollbotn og Sps Lundteigen var intervjuet.
* 'Onsdag 10. Septmebr,. Hovedoppslag: Ap tar klageretten fra de fattige. Avisa har ingen hovedsaker med RV, men en nyhetssak om at RV vil anmelde skolebyråd Horntvet og en notis om hvordan Dahle ligger an i Hordaland (igjen forfattet av Tranøy)
* Torsdag 11. Septmeber: hovedoppslag: Streik mot Arbeiderpartiet (Elkem i sauda). Folkvord på forsida med bakgrunn i oppropene. Folkvord side 2-kommentar om valget. En side om oppropene for Folkvord/Dahle med nyhetsvinkelen som jeg vet Hasås ikke likte (Folkvord verdt fem millioner), men som for øvrig handler omhvemsom står på oppropet og at RV kjemper med Solheim om mandt i Oslo.
* Fredag 12. September: Hovedoppslag: - Kosmo-løgn om Mehamn-ulykka (sitat og hovedkilde:Erling Folkvord). Midtsidene brukt på samme sak med Folkvord som hovedkilde. Ellers stor billedreportasje på side 8 og 9 i forbindelse med at Folkvord "la ned UDI". På side 7 en artikkel om Posten der Folkvord også er intervjuet. Notis om hvordan Dahle ligger an i Hordaland.
* Lørdag 13. September: Hovedoppslag: Skjebnevalg (fokus på at det lå an til å bli et dårlig valg for venstresida): Folkvord og Dahle avbildet som to av seks på forsida. Begge intervjuet inni avisa i forbindelse med samme sak. Både i lederen og artikkeln inni avisa gjøres det helt klart at Folkvord står i fare for å miste sitt mandat (Folkvord er også avbildet inni avisa). På side 12 en lengre artikkel av Tron Ø. Om ståa i valgkampen to dager før valget der avslutninga er en oppfordring om å stemme Folkvord. Portrett av Torstein Dahle i magasinet.
* Mandag 15. September. Hovedoppslag: Kosmo snur om USA-miner. Undersak med Torstein Dahle om valgkampens største bløff (Ap og oljefondet). Ellers intet RV-stoff. Innsendt artikkel av Tron Øgrim ikke på trykk fordi vaktsjef Tranøy priorieterte artikkel fra Svein Lund om valget i Finnmark. (Jeg gjentar for øvrig at det ikke er sant at et intervju med Folkvord ikke kom på trykk. Det forelå intet slikt intervju).

Dette var en liten gjennomgang som jeg mener viser at det slett ikke har vært snakk om noen provokasjon eller hevn. Torgny Hasås og andre må gjerne kritisere oss, men da forventer jeg at kritikken er saklig og ikke skitten slik Hasås sin kritikk har vært til nå.

Med hilsen
Torstein Tranøy