Stoff som ble stoppa

Carsten Thommasen (carstent@klassekampen.no)
Thu, 25 Sep 1997 16:08:57 +-200

Magnus Marsdal skriver i et innlegg på KK-forum at pressesekretær i RV, Torgny Hasås, har laget en "liste over stoff som vart stoppa i KK-redaksjonen siste veka før valet, sjølv om dette eigentleg skulle på. Konfrontasjonen mellom Halvorsen og Sira Myhre var eitt av døma". Jeg har ikke sett lista over disse angivelige sakene som ble stoppa. Det står også litt uklart for meg hvem som hadde bestemt at disse sakene "eigentleg skulle på". Var det sjefsredaktør eller pressesekretær Torgny Hasås?
Magnus mener også at konfrontasjonen mellom Halvorsen og Sira Myhre ble stoppet. Det er helt korrekt. Konfrontasjonen ble stoppet av Halvorsen som siste uka i valgkampen ikke hadde tid til å stille opp i noe intervju fordi hun heller ville fly i privatfly landet rundt og drive valgkamp. Jeg jobbet ganske mye for å få til en slik konfrontasjon. Derfor blir jeg litt sint når Magnus slenger ut påstander i offentligheten som han ikke har dekning for. Vi prøvde også å få Solheim til å stille, men når jeg ringte han fikk jeg kontant tilbakemelding: "KK har siden 1973 kødda til valgkampen for SV. Jeg vil svare på konkrete spørsmål, men vil overhode ikke stille opp på noe som helst vis for KK".
Magnus trekker også fram Øgrims artikkel som ikke kom på trykk som eksempel på KKs angivelige vrangvilje overfor et parti som ligger oss nært. Øgrim hadde en artikkel på trykk på lørdagen før valget, en avis som i forhold til valget har mye mer gjennomslagskraft, blant annet i form av høyere opplag, enn mandagsavisa som dumper ned i postkassene til folk når de er på jobben eller skolen og som de leser når de kommer hjem; i dette tilfelle, leser etter at de har stemt. Istedet trykket KK en stor artikkel av Svein Lund på mandagen.
Siden Magnus åpenbart har en liten redaktør i magen: Hva ville du prioritert, Svein Lund eller Trond Øgrim?
Siden du også i denne saken har kommet med løgn, bør du beklage det slik du har gjort det ved tidligere anledninger der prosesen mellom tanke og tastatur har vært for kort til at du har fått tenkt deg om.
Carsten Thomassen