Svar_til_Nærstad_=28I=29

Jon Michelet (jon.michelet@klassekampen.no)
Sun, 7 Dec 1997 14:35:02 +-100

----------
Fra: Jon Michelet
Sendt: 27. november 1997 13:10
Til: 'anarstad@online.no'
Emne: Svar til Nærstad (I)

SVAR TIL AKSEL NÆRSTAD ( I )

Aksel Nærstad har nå lagt ut et debattinnlegg på KK-forum som jeg avviste i Klassekampen. Etter at jeg mottok Nærstads innlegg den 26.11. har vi ført en korrespondanse pr e-post. Siden denne korrepsondansen ikke er av privat karakter, legger jeg hermed ut de to svarbrevene mine til ham, med noen mindre rettelser. Først kommer svarbrevet mitt av 27.11.

Brevet til Sigurd Allern som nevnes her er allerede lagt ut av meg på KK-forum (under den lite fengende tittelen "Debattinnlegg").

Hei Aksel.
Takk for sist. Du besitter en egenskap jeg respekterer; du står opp med din egen mening selv om du har røkla mot deg. Jeg gjentar som jeg sa at jeg håper situasjonen nå setter seg og modnes sånn at vi på sikt kan samarbeide om KK istedenfor å fighte om dette avisprosjektet som vi begge er knytta til med mange gamle og nye bånd.
Når dette er sagt, må jeg også gi klar melding om at leserinnlegget ditt fra 26.11. d.å. ikke vil bli trykt i Klassekampen.
Jeg viser i den forbindelse til brevet mitt til Sigurd Allern som du har fått kopi av. Der gir jeg en redaktør-begrunnelse om hvorfor det er nødvendig å ha en viss styring på den fortsatte KK-debatten.
I ditt tilfelle er det ikke kravet til kvalitet og saklighet som setter bom for ditt innlegg. Nei, det er dette at du fortsetter debatten om forhistoria til redaktørskiftet. Denne historiedebatten har rast i Klassekampen lenge nok, og kan derfor ikke kreve rom i avisas spalter lenger.
Det jeg kunne tenke meg å åpne for er debattrom - og intervju-rom - for din erklæring i siste setning av innlegget om at FFVD vil samle dem som vil støtte KK, "men som krever en spredning av makta før vi kjøper flere aksjer."

Med hilsen
Jon Michelet