Kronikker og artikler i Memo.

1.  Tsjernobyl: Overdreven strålefrykt. Memo nr. 05. En kortfattet oversikt over konsekvensene av Tsjernobylulykken og hvorfor mange påstander i media om konsekvensene er feil.

2.  Vi aper, uten å forstå. Memo nr. 10. Vi er på visse måte enklere enn vi tror, og det er kanskje nøkkelen til at vi er blitt mye smartere enn apene og har utviklet kultur. Hvor mange ord hadde du lært, hvis det første ordet du lærte var ”hvorfor”?

3.    Fra naturlig uran til atombombe. Memo nr. 14. Hvorfor det er viktig hva slags teknologi Iran bruker for å lage uran til sine kjernekraftverk.

4.  Oss nerder imellom. Memo nr. 14. ”Nerd” betyr en som har mer kunnskap enn deg, og kunnskap er gøy. Derfor er det er gøy å være nerd. Hvis du tør. For i Norge er ”nerd” et politisk korrekt skjellsord på nivå med ”akademiker” og ”streber”, og kunnskap anses som antistoff mot empati og menneskelighet.

5.  Norges klimasatsing, en miljøbløff. Memo nr. 17. Norges klimaversting er Kristin Halvorsen og Øystein Djupedal. Hvorfor? Fordi Kristin Halvorsen baserer Norges økonomi på CO2–utslipp og fordi vår kunnskapsminister ikke satser på å gjøre det vi kan for å bidra til teknologiske løsninger.  

Memo eksisterte bare i 2006, så alle artiklene ble skrevet og trykket det året.