VM-FINALEN I 1998

Finalen ble spilt 12. juli i Paris. Frankrike åpnet klart best. Brasil hadde ikke en eneste målsjanse de første tjue minuttene. De var ikke til å kjenne igjen fra tidligere i mesterskapet. Etter 27. minutter legger Petit en corner fra høyre. Zidane vinner en hodeduell med Leonardo på nærmeste stolpe, og styrer ballen ned i bakken og forbi Taffarel. Brasil kommer litt bedre med og skaper noen sjanser. Likevel er franskmennene farligst og helt på slutten av omgangen scorer Zidane igjen. Også denne gang en det en heading etter corner. Frankrike leder fortjent 2-0 ved pause, og legger seg derfor litt mer bakpå fra starten av andre omgang. Dette fører til at Brasil kommer til flere sjanser, men det franske forsvaret med Desailly og Blanc i midten og en fantastisk Fabien Barthez bakerst er potte tett. Og da hjelper det ikke at "verdens beste spiller", Ronaldo, er i det brasilianske angrepet. I det 68. minutt pådrar Marcel Desailly seg sitt andre gule kort og må forlate banen, men selv etter utvisningen ble det ikke noe sambafotball. Frankrike har full kontroll, og 3 minutter på overtid punkteres kampen. Brasil har corner som det ikke blir noe ut av. Frankrike kontrer med Dugarry og Petit i spissen. Sistnevnte kommer i stor fart, og spilles fri, og scorer med et sikkert skudd i det lengste hjørnet.

Resultat: Frankrike - Brasil 3-0.

Målscorere: Zinedine Zidane (2) og Emmanuel Petit for Frankrike.

Dommer: Said Belqola fra Marokko.