VM-FINALEN I 1958

Finalen ble spilt 29. juni i Stockholm. Det regnet i finalen, og man anså det som en stor fordel for vertene. Nils Liedholm spilte seg fram til en åpning og scoret for Sverige etter bare fire minutter. Men i motsetning til i 1954 klarte Brasil å beholde roen, og de tok snart kontroll over kampen. Garrincha skapte kaos på svenskenes venstre flanke. Han brukte temposkifte og finter for å komme til innlegg, og Vava sto klar til å avslutte. Det var han som utlignet for Brasil, og senere førte laget opp i ledelsen. Etter pause la Pelé og Zagalo på til 4-1, før svenskene, som ikke kom noen vei på flankene, scoret ved Agne Simonsson. Pelé fikk siste ord i spillet da han nydelig headet inn 5-2 til Brasil. Det var en seier for det nye 4-2-4-systemet, som senere ble tatt i bruk over store deler av verden.

Resultat: Brasil - Sverige 5-2.

Målscorere: Vava (2), Pelé (2) og Zagalo for Brasil - Nils Liedholm og Agne Simonsson for Sverige.

Dommer: Guique fra Frankrike.