VM-FINALEN I 1954

Finalen ble spilt 4. juli i Bern. Ungarns manager, Gustav Sebes, tok sjansen på å bruke Puskas etter at han var blitt erklært frisk samme morgen. Ungarerne begynte bra og ledet fort 2-0. Puskas scoret sikkert etter seks minutter, selv om pasningen gikk via en motspiller. To minutter senere utnyttet Zoltan Czibor en forsvarstabbe, og økte ledelsen. Tyskerne skal ha ros for at de ikke ga opp. Ved hjelp av presise pasninger og raske løp på kantene, begynte de å få overtaket, og det var til stor hjelp at Max Morlock reduserte til 1-2 bare et minutt etter Ungarns andre scoring. Etter 18 minutters spill utlignet Helmut Rahn på en corner fra venstre som keeper Gyula Grosics ikke klarte å slå unna. Ungarn kom sterkt tilbake med to stolpeskudd, men Toni Turek i det tyske målet var i kjempeslag. Seks minutter før full tid utnyttet Rahn nok en forsvarsfeil og scoret sitt andre mål. Puskas utlignet like etter, men den engelske dommeren, Bill Ling, annulerte målet etter at den walisiske linjemannen Mervyn Griffiths, hadde vinket for offside. Det var en omstridt avgjørelse som gjorde sitt til at Vest-Tyskland vant finalen. Alle eksperter mente likevel at det var Ungarn som var det beste laget i verden.

Resultat: Vest-Tyskland - Ungarn 3-2.

Målscorere: Max Morlock og Helmut Rahn (2) for Vest-Tyskland - Ferenc Puskas og Zoltan Czibor for Ungarn.

Dommer: Bill Ling fra England.