VM-FINALEN I 1938

Finalen ble spilt 19. juni i Paris. I en fartsfylt og velspilt finale var det Italia som startet best, og Colaussi scoret etter seks minutter. Ungarn, med sine korte, kjappe pasninger, utlignet ved Szengeller. Før pause scoret Colaussi en gang til, og Piola økte ledelsen til 3-1. Etter pausen vant Ungarn stadig flere dueller på midtbanen, og reduserte til 3-2 etter en praktscoring av Titkos. Men ti minutter før full tid avgjorde Italia finalen, og det var Silvio Piola som scoret igjen. Italia vant 4-2, men Meazzas fascistiske hilsen etter seieren talte sitt tydelige språk om hva som var i emning i Europa, og på grunn av verdenskrigen gikk det hele 12 år til det neste VM ble spilt.

Resultat: Italia - Ungarn 4-2.

Målscorere: Colaussi (2) og Silvio Piola (2) for Italia - Szengeller og Titkos for Ungarn.

Dommer: Capdeville fra Frankrike.