VM-FINALEN I 1930

Finalen ble spilt 30. juli i Montevideo. Paulo Dorado scoret for Uruguay etter tolv minutter, men Peucelle og Stabile sørget for at det var Argentina som ledet 2-1 ved pause. Uruguay mente forresten at det andre målet var offside. Etter pause overtok så hjemmelaget kontrollen. Pedro Cea utlignet først til 2-2, før Iriarte scoret 3-2-målet. I sluttsekundene fastsatte Castro sluttresultatet til 4-2 med et fantastisk langskudd. Selve kampen gikk greit, men innbyggerne i Buenos Aires tok tapet tungt. Folk gikk i demonstrasjonstog, og pressen gikk hardt ut mot Uruguay. Det var tydelig at nasjonal prestisje betydde minst like mye som selve fotballen.

Resultat: Uruguay - Argentina 4-2.

Målscorere: Pablo Dorado, Pedro Cea, Iriarte og Castro for Uruguay - Peucelle og Guillermo Stabile for Argentina.

Dommer: Langenus fra Belgia