EM-FINALEN I 2000

Finalen ble spilt 2. juli i Rotterdam på Feyenoord Stadion. På forhånd tippet de fleste Frankrike som vinner av finalen, for det var nok litt overraskende for noen at Italia var finalemotstander. Da kampen startet viste det seg at det var italienerne som var friskest. Italia hadde de største sjansene, men det sto 0-0 til pause. I andre omgang tok italienerne ledelsen ved Marco Delvecchio. I tillegg hadde Alessandro Del Piero to gode muligheter til å avgjøre kampen. Frankrike satte inn Sylvain Wiltord, David Trezeguet og Robert Pires mot slutten av kampen. Det skulle bli et lykkelig valg. Wiltord kom fram mange ganger på venstresiden og 3 minutter på overtid fant han fram til nettmaskene. Franskmennene hadde utlignet da alle trodde kampen var avgjort. Det måtte ekstraomganger til og skuffede og ikke minst slitne italienere skjønte ingenting. Oppildnet av utligningsmålet fortsatte franskmennene å angripe. Et godt stykke ut i den første ekstraomgangen kom avgjørelsen. Robert Pires kom fram på venstrekanten og la inn til David Trezeguet. Han banket ballen i nettaket, og kampen var avgjort på Goalden Goal. For første gang hadde de regjerende Verdensmestrene også blitt Europamestere.

Resultat: Frankrike - Italia 2-1 etter Goalden Goal.

Målscorere: Sylvain Wiltord og David Trezeguet for Frankrike - Marco Delvecchio for Italia.

Domer: Anders Frisk fra Sverige.