SV: Troverdighet 2

Olve Steinset (olves@online.no)
Tue, 18 Nov 1997 15:48:48 +0100

>Kjære alle sammen!

Ja, det er vel slik ein ordlegg seg når ein kjem på vitjing i ein psykiatrisk instutisjon.

>Reaksjonene på mitt første innlegg i dette forum kom raskt. Hyggelig at mitt mislykkede forsøk på å sende med et vedlegg i word.doc-format kunne glede så mange. Likevel takk til den medhjelperen (Mathias Bismo) som fikk det over i lesbart format.

Nå ja, no var det no eg som gjorde det då, utan at eg skal gjera det til noko poeng.

>KKs problem er blitt et troverdighetsproblem - det har Stein Stugu gjort greit rede for i KK 15.11.. Og JMs leder om Kristen Nygaard for en stund siden gjorde troverdighetsproblemet åpenbart for alle - unntatt for de som likevel aldri kommer til å skjønne det.

Takk skal du ha, eg har lenge undra meg over kvifor eg ikkje har fatta dette - utan å komme på at det er rett og slett fordi eg er for dum. Ja, ja - det viser berre kor dom ein kan vere - takk Hans :-))!!

>Thorstein Dahle, som i lokalpolitikken i Bergen er så populær at han nærmest står over klassemotsetningene her borte (sammen med politimester Rolf B. Wegner), har forstått dette og følgelig meldt seg ut av AKP med henvisning til den måten AKP behandlet redaktørspørsmålet på. (Jeg kan ikke huske å ha sette noe informasjon om dette i KK. Burde ikke dette ha vært en nyhet for "venstresidas dagsavis", det er jo ingen privatsak for T.D?)

Utfordringa du kjem med i parantes vonar eg at Klassekampen tek notis av og gjer noko med.

>Min bakgrunn for å støtte KK i en del år - økonomisk og på andre måter - skyldes selvsagt KKs objektive kvaliteter som venstresideavis. Selv om jeg alltid har vært en svoren motstander av stalinismen-maoismen og i sin tid ble oppfattet som en av m-l-bevegelsens erklærte Fiender, var jeg villig til å se mellom fingrene på at AKPs eierskap kunne skape problemer - så lenge dette eierskapet var "sovende" slik at avisa fikk utvikle seg og frigjøre seg fra sin opphavelige ideologiske ballast. (Jeg skrev en lang kronikk fenomenet KK i 1995 el. 96). Men jeg var naiv: Desverre viste redaktørkonflikten at den politiske hunden AKP ikke var helt død likevel og innledet sitt siste felttog nettopp mot det som kunne bli venstresidas dagsavis ennå i mange år framover.

Kan hende skulle du gått litt stillare i dørene då Hans, slik at du ikkje vekte denne fælslege hunden. Eg er no glad for at du bidrog til at han vakna eg då - slik at hunden kunne vera med å berge avisa. Så sjølv om du ikkje likte det Hans vil eg no nytta høvet til å takka deg.

>Det er typisk at den komissarisk innsatte redaktør oppfatter "Foreningen til fondet ....." som en trussel mot KK - ikke som en utstrakt hånd fra folk som ikke vil være nyttige idioter for AKP. At Thorstein Dahle har meldt seg ut av AKP på grunn av det som har skjedd, viser at det har vært anstendige mennesker i AKP helt til det siste. Men det blir stadig færre.

Er der nokon att då trur du? Vert ikkje det noko merkeleg med anstendige idiotar, eller er dei berre idiotar dei som stend utanfor AKP og stundom støttar dei - dei som då er innanfor ser eg det er mykje som tyer på at dei er gale. Vi får vone at Torstein Dahle var erklært normal før han vart utskreven hææ?

>Selvfølgelig: Det var voksende problemer med KK under den forrige redaktøren. (Det skrev jeg en kronikk om i januar 97 - med en overskrift endret av redaksjonen fra "Postmodernisme eller motstandens estetikk?" til "Postmodernismens motstand" !!). Men dette var problemer som måtte la seg løse uten håndhevelse av aksjelovens diktatur.

Hmmm - no var det no Sigurd Allern som innførte dette "diktaturet" då, men han er vel kan hende ikkje heilt god?

>Slik ville ikke eierne det, og JM stilte seg til disposisjon for dumskapen.

Ja og ja du, denne JM - tru kva han lider av?

>Mye tyder derfor på at Georg Johannesen utsagn om at "de som ikke forstår at AKP-erne er gale, er selv gale" fortsatt er gyldig.

Ja, kan hende var det ein ide å innføre mental gransking av slike du - eller er det overflødig?

>Hans Ebbing

Dette var sant og sei eit innlegg med mange gode politiske analyser og poeng Hans Ebbing!! Slikt er ikkje kvardagskost.

MHH Olve Steinset