SOS Rasisme igjen - ikke mere tull fra Arnljot Ask

Bjørn Megning Jensen (bjoernmj@online.no)
Thu, 30 Oct 1997 23:50:46 +0100

Arnljot Ask har lagt ut en melding på KK-forum som ikke er kommet på siden
ennå pga tekniske problemer. Den ligger her etter mitt svar til han.

At jeg har fått trusler på telefonen er det ikke noe tvil om, heller ikke
hos den jenta fra lokallaget i Tønsberg som hørte samtalen godt, da
vedkommende skrek så høyt i telefonen at det ikke var noen problem å høre.
Burde jeg ha tatt den opp på bånd så du kan høre den ?
Til Herr Arnljot Ask
Gjentar man en løgn (forvridd sannhet) lenge nok blir den ikke en sannhet.
Det burde til og med du vite.
Nå når ledelsen i det såkalte kommunistpartiet AKP ikke ser ut til å klare
å få SOS Rasisme tilbake til SNV (det såkalte kommunistpartiet AKPs
studieforbund) med den nåværende ledelsen, så setter ledelsen i det såkalte
kommunistpartiet denne ledelsen i SOS Rasisme av. Dette er det såkalte
kommunistpartiet AKP's demokratiske sentralisme.
Kanskje de skal studere dette ordet nøyere og se at det består opprinnelig
av to ord. Demokrati og sentralisme, foreløpig har jeg bare sett
sentralisme.

--
Med vennlig hilsen

Bjørn Megning Jensen

NB ! Skal det ringes inn flere trussel-telefoner så gi beskjed på forhånd så jeg kan ta dem opp og avspille dem for her Ask.

-----Opprinnelig melding----- Fra: Elin Fossen ÆSMTP:elfossen@online.noÅ Sendt: 29. oktober 1997 22:20 Til: klassekampen-forum@aksess.no Emne: SOS Rasisme igjen -fra Arnljot ask

SOS -RASISME IGJEN

Det har str~mmet på med omtrentlige sitater fra telefonsamtaler og m~ter, både f~rste og annenhånds meldinger og fra folk som opptrer anonymt (som bak Zorros maske). Det severes som et faktum at Bj~rn Jensen skal ha fått telefontrussler, uten noen konkrete belegg for påstanden. Noen ting går det imidlertid an å forholde seg til:

AKP-PROBLEMER SKADER SOS-RASISME? Som jeg sa i mitt f~rste innlegg, har AKP noe å beklage her. -fordi medlemmer av partiet har en tjukk finger med i forfalskningssaka. Og fordi flere medlemmer av partiet ser ut til å ville "slå ring" om de ansvarlige og til og med forsvarer at SOS-Rasisme kan drive med slikt. På dette viset er flere AKP-medlemmer sentrale i å hindre SOS-Rasisme i å rydde opp i den ukulturen som har utvikla seg.

Det sier seg sj~l at dette er et problem for AKP sj~l også. At vi behandler det partimessig, betyr ikke n~dvendigvis at vi blander oss ureglementert inn i SOS-Rasisme sine saker. De som er medlemmer av både AKP og SOS-Rasisme vil sj~lsagt komme opp i konflikter, dersom de oppfatter at det partiet står for ikke tjener SOS-Rasisme. AKP har vært svært tilbakeholdne med å sette folk overfor et lojalitetsvalg (Det stemmer heller ikke, som Ellen Sund hevder, at vi ga direktiver i forbindelse med saka omkring den tidligere lederen av SOS-Rasisme. Vi markerte tydelig vårt standpunkt, men ga ingen pålegg). Ved enkelte korsveier, som denne, er det imidlertid n~dvendig. Det beste for alle parter kan da bli å ta f~lgene av at å være medlem av AKP er en frivillig sak.

FRATATT MEDLEMSRETTIGHETENE? Når enkelte nå offentlig beklager seg over at de ikke er blitt diskutert med, gir det et feil signalom hvordan de er blitt behandla i partiet. Riktignok var det ikke noe diskusjonstema om vi skulle gå imot gjenvalg av de som var ansvarlige for forfalskningssaka i SOS-Rasisme. Det var allikevel diskusjoner med flere av dem som var uenige med partiledelsen. Noen av disse gikk også ut med aktivt forsvar av handlingen og bl.a. sammenligna den med sivil ulydighet i forbindelse med å hjelpe flyktninger! I l~pet av ukene f~r det interne m~tet som diskuterte vårt arbeid i SOS-Rasisme, ble det klart at enkelte ville "slå ring" rundt dem som var utpekt av SNV som hovedansvarlige for forfalskningene, og at de kj~rte kampanje for gjenvalg av dem. Det ble også markert på siste landsstyrem~te i SOS Rasisme. I denne situasjonen var det klart at disse hadee skilt lag med, og motarbeida, partiet (og RU) i en helt sentral sak på det kommende landsm~tet i SOS Rasisme. Arbeidsutvalget i AKP vedtok da å utelukke dem fra det nevnte m~tet, dersom de opprettholdt sin beslutning. Det gikk ikke inn for en generell tilbaketrekking av medlemsrettighetene, dvs, suspensjon. Dem dette gjaldt ble kontakta på forhånd og fikk begrunnelse for avgj~relsen. Alle stadfesta sitt standpunkt.

Et par av dem har etterpå nærmest brutt med partiet offentlig. Det har de full rett til. Vår holdning til dem i SOS Rasisme-sammenheng vil bero på deres virksomhet der, ikke på om de er partimedlemmer eller ikke.

STORE DELER AV DAGLIGLEDELSEN MÅ GÅ? Hvor mange som etter vår mening må ta sin hatt og gå vil avhenge både av hvordan anmeldelsen mot SOS Rasisme blir utforma og hvordan de enkelte i ledelsen stiller seg til å gj~re opp for miseren. I det materialet som SNV sendte ut ble hovedkasserer og leder nevnt som hovedansvarlige. For begge disse vil det være umulig å vri seg unna ansvaret, enten det blir en anmeldelse mot dem og evt. flere enkeltpersoner eller mot organ i SOS Rasisme (som AU/Økonomiutvalg) De må ta det formelle ansvaret, uansett om de hevder seg å være skyldige eller ikke. Om flere ramler på tilsvarende grunnlag, gjenstår å se. Et par til i dagligledelsen insisterer hardnakket på at de også har signert de kompromitterende papirene. Det som gj~r at evt flere også kan gj~re det umulig for seg, er at de fortsetter på galeien med å forsvare forfalskningene. Med slike i ledelsen vil det bli vanskelig å rehabilitere SOS Rasisme. Organisasjonen står da i fare for, ikke bare å være utestengt fra offentlige studiemidler o.l. i et halvt år, men for flere år framover. I tillegg til at den alminnelige tilliten til organisasjonen vil få et grunnskudd. De som vil SOS Rasisme vel må nå ta dette inn over seg. Det vil også gagne den personlige anseelsen til de som har skeia ut at de snur, sj~l om det skjer i tolvte time.

LEDELSE MER LOJAL MOT AKP? Som det går fram av det som allerede er sagt, så vil delegater som er AKPere gå imot kandidater til den nye ledelsen som går imot å ta et oppgj~r med forfalskningssaka. DET er det avgj~rende skillet. Om vedkommende er blant dem som forlater AKP pga striden nå, er ikke det som teller i denne sammenhengen. Når flertallsforslaget til ny ledelse også har mange fra AKP-milj~et, har det med utgangspunktet å gj~re;det er et for snevert milj~ som er trekt med i det sentrale arbeidet. For vår del ~nsker vi at flere trår til og tar ansvar for ledelsen, og vi håper at prosessen fram mot landsm~tet vil styrke det ledelsesforslaget som er lagt fram. AKP jobber for at SOS Rasisme fortsatt skal være en aktivistorganisasjon, og at ledelsen skal springe ut av det arbeidende sjiktet - ikke være et representantskap. Men det er en kjennsgjerning at den antirasistiske fronten i Norge spenner over et vidt spolitisk spektrum. det b~r også etterhvert komme til uttrykk i SOS Rasisme.

hilsen Arnljot Ask

--
Med vennlig hilsen

Bjørn Megning Jensen bjoernmj@online.no http://home.sol.no/~bjoernmj/