On Thu, 04 Jan 2001 at 21:15:45 +0100, Karsten Johansen wrote:
> Etter meldingen (som jeg ikke fikk lagret) om at elg i Kanada har utviklet
> "mad elk disease" kan man spørre seg hva som blir det neste. Ikke rart at
> folk blir skeptiske.
>
> Karsten Johansen
>
> http://www.aftenposten.no/nyheter/okonomi/d182899.htm
>
>
> Kugalskap skaper usikkerhet for laksesalget til Frankrike
>
> Et norsk forbud mot kjøtt- og benmel vil være en fordel for laksesalget til
> Frankrike, sier fiskeriutsending Anita Christiansen.
>
> Aftenpostens korrespondent YNGVE HELLESTØL Paris
>
> Ekportutvalget for fisk (EFF) har sendt ut erklæringer til 15 000 franske
> kunder og salgssteder om at oppdrettslaksen ikke får fo^r basert på kjøtt-
> eller benmel, forteller Anita Christiansen til Aftenposten.
>
> Fiskeriutsendingen i det viktigste markedet for norsk oppdrettslaks - etter
> Danmark - mener at problemene rundt kugalskap i Frankrike har skapt en
> generell uro rundt matvaresikkerhet i landet.
Vel vel. Britiske forskere har nettopp påvist at oppdrettslaks
inneholder store mengder miljøgifter -- som kommer fra det
konsentrerte fôret de mottar, og konsentreres videre i laksen. De
sier at det ikke er noen helsefare forbundet med å spise laks en gang
i uka -- men det spørs om ikke lakseoppdretterne i hvert fall bør være
svært påpasselig med hva de forer fisken med.
(Dette i tillegg til alle andre uhumskheter med stress, hormoner,
antibiotika og rømming -- etter kylling og svin vil jeg tro laks er
den mest tvilsomme bransjen i landbruket)
jonivar
-- ______ _________________________________________________ / | | | jon | jonivar skullerud | \______ | | \ | jonivar@bigfoot.com | ivar | | http://www.bigfoot.com/~jonivar/ | _______/ |_________________________________________________|
This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Jan 18 2001 - 10:59:43 MET