VS:_Snikreklame=3F_Var:_Om_større__aksjep

Eilif Henriksen (eh001@online.no)
Thu, 18 Dec 1997 01:19:13 +0100

Sluttinnlegg om det å være majoritetseier.
Med kunnskap mente jeg ikke boklig lærdom om aksjeloven. Det er fint at ungdommen får erfaringer med å starte AS, men dette betyr ikke at man har tenkt igjennom hvilke moralske forpliktelser som en må ta stilling til når et AS går med underskudd og mange arbeidsplasser står på spill.
I mitt første innlegg forsøkte jeg å påpeke manglende kunnskap (kanskje erfaring/ kjennskap er like bra ord) om dette temaet fra alle som på denne lista er så opptatt av stemmeflertall i generalforsamlinger og i valg av styrerepresentanter.

-----Opprinnelig melding-----
Fra: Kaj Størdal Toftner ÆSMTP:kaj@stud.ntnu.noÅ
Sendt: 17. desember 1997 18:07
Til: Trond Andresen
Kopi: klassekampen-forum@aksess.no
Emne: Re: Snikreklame? Var: Om større aksjeposter....

> Kaj Størdal Toftner <kaj@stud.ntnu.no> skreiv et svar til Eilif Henriksen,
> som sa:
> >
> >>
> >> Etter å ha fulgt debatten her på listen om AKPs eierandel i Klassekampen,
> >> så kan jeg tilføye at ingen innlegg hittil har
> >> sannsynliggjort at listedebattantene har noen kunnskaper om det
> >> å være stor aksjeeier i et AS.
> >
>
> Hva har firmaet "Kvalito" med denne saka å gjøre? Det driver bl.a.
> med Internett-tjenester, salg av rikstelefonsamtaler og eiendomsformidling.

Jeg trodde det var ganske åpenlyst. Eilif beskylder alle for å være med på KK-forum for ikke å ha noen større aksjeposter, ut i fra kunnskapsnivået her på forumet. Jeg har altså en større aksjepost i et AS, og anser meg selv som ganske kunnskapsrik på dette området.
Jeg refererte linken for han, slik at han kunne se at dette ikke var tilfelle. Jeg er så lei av alle som påstår at såkalte radikale ikke har noen greie på det de kaller for økonomi.

>
> Kaj er styreformann. Han har lagt ut ei lenke til dette firmaet
> tidligere her på KK-forum, men etter privat epost fra meg lovte han å ikke
> gjenta det. Nå gjør han det igjen. Var det enda en glipp, Kaj?

Jeg skrev spesifikt (les: Eilif) for at folk skulle forstå at akkurat henvisninga til den URLen var ment kun for han. Første gangen tenkte jeg ikke over at det kunne være noe galt, andre gangen så var det absolutt ikke meninga å bli oppfatta som noe reklame overhodet. Henvisningen til linken for Eilif var for at jeg skulle slippe å legge ut i det breie og det vide om mine aktiviteter. Samtidig som jeg oppfattet det som relevant for resten av KK-forumn å formidle mine meninger om Eilif sine påstander.
Dessuten i disse likestillingstider så heter det STYRETS LEDER!
Hvis det er kun jeg som ser relevansen til de håpløse påstandene til Eilif, så må jeg bare beklage. Da har jeg sannsynligvis en annen oppfatning av reklame enn andre....
Det var ikke meninga å provosere noen med den URLen. Ærlig talt, er det ikke viktigere å diskutere Eilif sin påstand: Vi har ikke greie på økonomi?
Kaj Størdal Toftner