Signal_fra_Admiral_Knehøne

Jon Michelet (jon.michelet@klassekampen.no)
Tue, 9 Dec 1997 23:22:03 +-100

Signal fra Admiral Knehøne

Jeg har fått et forslag fra en av mine medarbeidere, en av mine mest marxistiske medarbeidere. Kamerat Mest Marxistisk mener at redaktøren har tabba seg ut ved ikke å kjøre innlegg av Allerns og Nærstads kaliber i papirutgaven av Klassekampen. Jeg har på KK-forum registrert at Mest Marxistisk ikke er helt aleine i den store, stygge verden om å ha en slik oppfatning. Fra Tromsø i nord til Sydney i sør, fra nordlysets ildfulle blaff til Sydkorsets funklende stjerner, - motvind har admiralen fått fra alle kanter. Sånn er sjølivet!
Forslaget til Mest Marxistisk går ut på at vi lager en bolk med spesialdebattsider i avisa der vi legger ut en bunke av de mest sentrale innleggene på KK-forum i det siste, inklusive sånne som Allerns, Nærstads, Mikkelsens, Eriksens og Randens, for eksempel.
God reklame for KK-forum, isåfall. Og godt lesestoff. For jeg tror selv de mest KK-debatt-kritiske KK-leserne vil kunne kaste seg over en sånn debatt og lese innleggene dersom de kommer i samla form, utenom de vanlige debattspaltene.
Jeg vurderer altså Mest Marxistisks udogmatiske forslag. Hva mener folket på forum om det?
Om redaktøren velger å gjøre det, vil det med rette kunne oppfattes som om han tar sjølkritikk. Men en dram sjølkritikk har aldri senka noen admiral. Den går rett i babords trebein! Og så må han ved høve ta seg enda en dram sjølkritikk for ikke å tippe over bord. Sånn er sjølivet!
De av mine medarbeidere som har pusta lettet ut over å bli kvitt den langdryge KK-debatten vil kanskje slå sammen mitt nåværende og kommende kjælenavn og døpe meg Admiral Knehøne dersom jeg går inn for Mest Marxistisks forslag.
Men den som danser med hauker må av og til slå en piruett, og en god, gammeldags admiral har betydelig dreiemoment i trebeinet. Han kan spinne seg opp fra høneknestående til havørnsvevende på kort tid.
Ellers var det et vellykka RV-møte om KK i Oslo i går kveld. Jeg hadde tenkt å legge ut innledninga mi på møtet på verdensveven i kveld, men syntes det hasta mer å få lagt ut disse tankene fra redaksjonskollektivet.
Det har stått noe kjempetull i Dagsavisen Arbeiderbladet i dag om AKP-styring av KK med en viss redaktør som medium. Melding og motmelding kommer.
Klassekampens Venner har hatt møte i kantina i kveld med god oppslutning, gode oppgjør og mye god latter som seiv ned gjennom korridoren her.

Hilsen Jon M.