PROST-nytt (jan.01)


skoge@chembio.ntnu.no
30 Jan 2001 15:28:00 +0100


************************************************************************
PROST - Styrkeområde i Prosess-systemteknikk ved NTNU/SINTEF
Mer informasjon: http://kikp.chembio.ntnu.no/research/PROST
************************************************************************

Hallo igjen PROST'ere,

---

Forrige uke (24. jan.) hadde vi PROST temadag i Oslo, se program http://www.itk.ntnu.no/groups/PROST/Abstracts2001/temadag.htm

Hensikten var hovedsaklig å presentere PROST-miljøet. Det var mange fine innlegg og kopi av enkelte av presentasjonene er lagt ut, se http://www.itk.ntnu.no/groups/PROST/Abstracts2001/presentasjoner_temadag.html

---

Truls Gundersen hadde trolig den mest kontroversielle presentasjonen ("Norge - et uland innen prosessintegrasjon?"), der han hevdet at Norge var gått fra å være en leder (80-tallet) til å bli en sinke (idag).

---

Peter Singstad presenterte "Cybernetica - en knopskyningsbedrift fra PROST-miljøet" se også www.cybernetica.no Firmaet har sitt utspring i SINTEF reguleringsteknikk og ble etter en del hemmelighetskremmeri stiftet 29. juni 2000 da de 4 første nevnt under gikk ut av SINTEF. De holder til i Leirfossveien 27 i Trondheim. Firmaet har for tiden 5.2 ansatte:

Peter Singstad (adm.direktør) Tor Steinar Schei (teknisk direktør) Halgeir Ludviksen (dr.ing.) Jan Gunnar Dyrset (siv.ing.) Magne Hillestad (dr.ing., begynner snart....) Bjarne Foss (NTNU, den 0.2 ansatte)

De satser på å arbeide med modellbasert regulering rettet mot "utvalgte industri-prosesser", og har allerede en del prosjekter med utgangspunkt i det NFR- finansierte REPP-programmet som er rettet mot kjemiske reaktorer. De kan lage spesialsimulatorer basert på simulatorverktøyet SIMON (som Hans Berntsen fra SINTEF Reguleringsteknikk ga en fin presentasjon av).

---

Av andre nyheter kan jeg nevne at Katrine Hilmen, som disputerte i desember, har begynt hos Nycomed Amersham Research i Oslo (i gruppa til Tore Omtveit) og meddeler at hun trives meget godt der.

-Hilsen Sigurd



This archive was generated by hypermail 2.0b3 on Tue Jan 30 2001 - 15:33:35 MET