Høsten på sitt fineste

Høsten på sitt fineste - mandag 14. oktober 2013 (kl 17:26) av anderfo

Det har vært mye finvær i høst, og det har blitt mye flott terrengsykling de siste helgene. Jeg skrev tidligere litt om stisykkelcampen på Oppdal. Her kommer noen turrapporter fra det som har skjedd senere:

I midten av september mottok jeg min første tjukksykkel ("fatbike"), en Diamant Mammut, som jeg forhåndsbestilte allerede i januar (!) med mye rabatt. Den har dobbelt så tjukke hjul/felger/dekk som en vanlig sykkel og er derfor super til å ta seg fram i terreng der vanlige sykler er uegnet. Det gjelder blant annet lyng, sand, myr, gjørmehøl og snø, og alt dette har vi jo mye av i Trøndelag. Dette er altså en skikkelig allsidig sykkel! Jeg gleder meg til å ha mye moro med denne utover høsten og vinteren. Foreløpig har jeg fått testet den på noen flotte langturer i Bymarka og på Jervfjellet. Ettersom mye av syklinga nå foregår i kveldsmørket har jeg få bilder, men her er noen fra Jervfjellet. Smakebit:


For tre uker siden ble det en ny tur til Storlidalen og Oppdal, og jeg fikk tre fantastiske sykkelturer i området, i tillegg til litt familiehygge på hytta, med blåbærtur og det som hører med. Bilder fra hele helga er her. Det inkluderer blant annet toppturen på Høa, og dette er faktisk så langt den flotteste stien jeg har syklet! Masse moro helt fra topp til bunn. Storbekkhøa var også flott, selv om jeg snudde allerede på 1050 m fordi jeg ble sulten på middag. Neste gang skal jeg fortsette lenger opp, så langt det går med sykkel. Jeg tipper man kan sykle ihvertfall opp til 1300m. Tilslutt ble det en tur på Svarthaugen, rett ved Oppdal, og der er det et veldig flott turterreng både for syklister, skigåere og turgåere. Det er mye beitemark for sauer, derfor kan man sykle overalt og hele tida føle at man er på en super flytsti. Skogbunnen er hard jord med gress, løv og litt sauemøkk ;)
Smakebiter:


Sist helg ble det to dagsturer fra Trondheim.
På lørdag dro jeg på langtur innover i Trollheimen, fra Nerskogen til Geithetta og tilbake. Vi parkerte ved Minnilla, tok heisen over elva og syklet over Gråfjellet til Jøldalshytta. Etter litt pause og et lite uhell (som gjorde at Erik måtte gå tilbake til start, ettersom frihjulet/bosset hans gikk istykker og pedalene dermed ikke kunne gi noen framdrift), fortsatte vi mot Geithetta. Vi snudde på ca 1000 m ettersom klokka var blitt mye og syklinga videre til topps visstnok var veldig steinete, men vi fikk med oss den flotteste delen av denne turen. Etter 400 høydemeter med flytsti ned i dalen syklet vi tilbake til Jøldalshytta og over Skrikdalen tilbake til Nerskogen. En flott tur på hele 38 km med heftig høyfjellssykling på T-merkede stier!
Terrengsykkel-fotografen Kristoffer Kippernes var med på turen, og derfor var vi faktisk ute i hele 8 timer. Det ble mange flotte bilder, blant annet pga det flotte høstværet (sol, vindstille og litt frost i lyngen...) som han har publisert på terrengsykkel.no.
Jeg tok også noen bilder selv, og de ligger her.
Smakebiter:


På søndag fikk jeg med meg Martin på tur til "Hostostradaen", en slags oppbygd sykkelsti ved Innset. Dette har blitt en fryktelig flott sykkelsti, og vi hadde mye moro både opp og ned. Stien starter på ca 550 m og går til toppen av Hostopiken på ca 950 m, så det er altså rundt 400 høydemeter med flott flytsti. Alle myrpartier og gjørmehull er kloppet, slik at man faktisk kan gå hele turen til fots uten å bli våt på beina. Nå er det uansett ganske tørt i terrenget, til tross for en uke med regnvær. Som vanlig tok jeg noen bilder, og her er et par smakebiter:


Tilbake til nyhetssida