Påske og disputas

Påske og disputas - mandag 8. april 2013 (kl 19:56) av anderfo

Nå er påska unnagjort og disputasen nærmer seg med stormskritt. Prøveforelesningens tema får jeg vite på fredag denne uka. Inntil videre gjelder det å gjøre ferdig disputasforedraget, men jeg må jo også ta meg tid til å oppsummere påska:

Hele påska ble tilbrakt i Trollheimen, med utgangspunkt i Storlidalen. Det ble tilbakelagt mange kilometer med fjellski på beina, og noen turer med vanlige langrennsski. Totalt ble det vel rundt 270 kilometer tror jeg.

Pappa, mamma og jeg dro opp dit på "palmefredag". Alle forstår nok hvilken dag det er, selv om jeg ikke fant noen palmer der denne dagen. Det ble litt bagasjesleping opp til hytta, og klargjøring for storinnrykk.

Palmelørdag var det steikende solskinn og nykjørte spor, og pappa ville gjerne være med på lang skitur. Vi gikk i retning Lønset, som er ganske nøyaktig 21km nedover dalen. Av disse kilometerne var det ca 6km med scooterspor og 2km med løssnø (fra Bårdsgården til Stenboeng), ellers var det flotte oppkjørte løyper og raskt føre. Kaldt var det også. På veg tilbake gikk bindingen min i lås; jeg slet med å få av meg skiene da vi skulle krysse bilveien og på andre sida fikk jeg den ikke på. Så jeg måtte stake med løs ski i én mil. Litt slitsomt på slutten av turen. Men det var en flott tur! Mens vi var på tur ankom Stine, Håkon og de to rakkerungene, så det var liv og røre da vi kom fram.

Palmesøndag ble det fjellskitur på Neådalssnota. Håkon gikk ut i tet og ble ganske sliten etterhvert. Ellers var Mattis med, ettersom han var på besøk i en annen hytte i nærheten. Pappa og en kollega var også med på å dra opp farten da vi gikk oppover. På vei ned hadde de litt mer trøbbel på et litt vanskelig føre, men jeg tror de ble fornøyd med turen. Det var sol hele veien, og pappa slapp å bli hentet med allergi-helikopteret denne gangen! Utpå kvelden hentet jeg Siri på togstasjonen på Oppdal.

Mandag var det fjellskitur igjen, denne gangen med Siri. Vi tok en liten snartur oppom Sandåhøa/Kråkvasstind, og på vei ned gikk vi innom Svartdalskollen og Grugguskaret. Jeg foreslo å utvide turen med Nonshøa på vei tilbake, men jeg ble nedstemt. Det ble fortsatt langt nok tror jeg; tre mil og 1500 høydemeter på fjellski er en ganske bra dag. Været? Sol, sjølsagt.

Tirsdag ble det familietur med pulk, saueklipping, bålbrenning, pølser, vafler og skihopp. Ingen ble skadd. Litt solbrente ble vi naturligvis.


Fra onsdag til fredag gikk Siri og jeg "Trekanten i Trollheimen" på fjellski.
Vi gikk forsåvidt en litt utvidet variant ettersom vi startet i Storlidalen. Vi hadde målt opp ca 10km til Gjevilvasshytta, men da vi kom fram dit viste det seg at det var 18km, og første dagsetappe til Jøldalshytta ble derfor nesten fire mil! De siste 10 kilometerne ble ganske tunge ettersom det ble styggvær, snøføyk og dårlig sikt. Vi kom tilslutt fram litt etter middagstid og fikk spesialservering (andre bordsetting).

Dag to, skjærtorsdag, gikk vi videre over Trollhetta (riktignok fortoppen Litjhetta, 1522m, som er den mest tilgjengelige på ski om vinteren) og ned til Trollheimshytta, en flott tur på masse nysnø. Forsåvidt den samme snøen som gjorde onsdagskvelden litt forblåst for oss. Men nå var sola kommet fram og det ble veldig fint føre! Det ble ca 29 km, altså en skikkelig "hviledag". Bilde fra Litjhetta:


Dag tre, langfredag, var ikke hviledag. Det var en langfredag. Ca 46km, for å være nøyaktig. Vi startet friskt oppover Slettådalen og opp på Blåhø, før vi seilte på pudderføre ned til Gjevilvasshytta og konstaterte at det hadde vært en fin tur. Vi fikk tilbud om å bli hentet på Grøtsetra, men vi hadde litt lyst til å fortsette helt fram og la i vei i retning Storlidalen. Turen langs Gjevilvatnet ble lang, tung og kald, ettersom sola gikk ned, det var ingen scooterspor og det var klar himmel. Tipper vi nærmet oss -25 grader der nede. I andre enden av vatnet kom pappa og møtte oss med varm saft (alt vi hadde var nå frossent) og psykisk støtte opp mot Måssåhaugen. Siri var god og sliten da vi ankom middagen på hytta. Bilde fra Blåhø:


Påskeaften tok vi det veldig med ro og satt mest ute i sola mens Solveig gikk påskeskirenn. Utpå kvelden dro Siri hjem og jeg fikk en liten restitusjonsrunde i nykjørte skiløyper. Løypelagets nye løypemaskin gjør jobben!

Første påskedag ble det en tur rundt Høa med pappa. Det blåste litt friskt og var litt dårlig sikt, men ellers var det en fin tur.

Påska ble avsluttet med en skitur innover fra Grøtsetra, etter at vi hadde vasket/ryddet oss ut av hytta på andre påskedag. På vei tilbake fra Gjevilvasshytta gikk pappa og jeg over Skaret, langs en dårlig merket men fin løype.

Påskebildene ligger her.

Og snipp, snapp, snute, så var påskeeventyret ute, og disputasforberedelsene er 100% prioritert i et par uker.


Tilbake til nyhetssida