Snø og is

Snø og is - mandag 25. januar 2010 (kl 21:42) av anderfo

Sist uke kom det endelig litt fersk snø her igjen, med rundt 30cm nysnø på onsdag. Dermed ble det litt kveldskjøring i "Crabbe Mountain" på torsdagskvelden. Det er dessverre forbudt (!) å kjøre utenfor de løypene som har lys, selv om man har med seg hodelykt, så det ble ingen kjøring i puddersnø. Istedet ble det framprovosering av melkesyre i oppkjørte løyper.

Lørdag dro jeg til Welsford med Chris for å prøve isklatring i feltet "The Quarry". Feltet er et gammelt steinbrudd og ligger midt i solsteika, men ettersom det har vært kjølig de siste par ukene var det likevel bra med is. Det var veldig behagelig å klatre i sola, selv om temperaturen i skyggen var 5-10 minusgrader!
Planen var å lede et par lette linjer og at Chris skulle få prøve sin første leding på is. Etter at jeg hadde ledet den tjukkeste (men tildels bratte) linja, "Iced Cheese" (WI3+) og topptauet en hardere versjon av denne, innså Chris at dette var litt for hardt for ham å lede, så vi trasket rundt for å finne noe lettere. Det viste seg dessverre at alle de letteste rutene (med grad WI2) var enten helt uten is eller kun med veldig tynn is totalt uegnet for isklatring.

Greg og Stacey kom innom, og de begynte å lede en annen forholdsvis lett linje "the Drainpipe" (WI3) som Chris også ønsket å prøve seg på. Men da Greg og Stacey var kommet opp gav de beskjed om at det var tildels tynn is og dårlige sikringsmuligheter og at Chris ikke burde velge denne som sin første led. De mente imidlertid at jeg burde prøve, hvis jeg tok med noen slynger for å bruke trær til sikring. Det gjorde jeg. Det ble likevel ganske psykende, men noen meter ned til siste tre da jeg skulle gjennom det bratteste partiet (som var fullstendig uten is), men jeg kom meg til topps og det gjorde Chris også. At dette var en "WI3" er jeg imidlertid skeptisk til, ettersom dette minnet mer om miksklatring (pga at isen manglet i siste halvdel av ruta) og at den var dårlig sikret. Da har jeg fått prøve det også!

Adam og Mallory kom også til the Quarry, selv om de ble veldig forsinket pga noen hunder som hadde rømt fra hagen deres... Da de kom fikk de imidlertid prøvd isklatring (for første gang, ihvertfall for Mallory) og de likte det.

Chris tok noen bilder, mens jeg kun tok et oversiktsbilde i solnedgangen da vi skulle hjem:


Tilbake til nyhetssida