Mozzarella, fontina osv

Mozzarella, fontina osv - lørdag 19. september 2009 (kl 21:31) av anderfo

Mozzarella er ikke nødvendigvis mozzarella. Amerikansk/kanadisk mozzarella likner ikke i det hele tatt på italiensk mozzarella. Den minner mer om en kjip, enda mildere variant av Norvegia eller en annen kjedelig gulost. Å servere noe slikt sammen med basilikum, balsamicoeddik og tomater er derfor å klassifisere som sløsing av (ja, nettopp) basilikum, balsamicoeddik og tomater.

I dag var jeg en tur på markedet her i Fredericton, fordi jeg hadde hørt at de hadde ekte italiensk mozzarella. Det tror jeg ikke de hadde, men de hadde ihvertfall noe som liknet litt. I kveld skal jeg prøve den. Den så litt mykere ut enn den amerikanske varianten, og den lå i en kopp med vann - det er vel et bra tegn?

Samtidig fant jeg Fontina på det samme ostemarkedet. Jeg spurte dem om det var ekte italiensk Fontina - "Jada, det er det" - men deretter så jeg at den sto på prislista for skandinaviske oster...så jeg spurte på nytt, og de fant ut at den var dansk! Og den smakte omtrent som cheddar, mozzarella og alle de andre ostene de hadde. Fontina betyr altså ikke nødvendigvis god ost fra Val d'Aosta.


Tilbake til nyhetssida