How ya' doin'?

How ya' doin'? - tirsdag 4. august 2009 (kl 20:14) av anderfo

Jepp, da er jeg på plass i Canada!

Reisen over Atlanterhavet på lørdag ble litt lengre enn planlagt, ettersom AirCanada hadde booket om hele reisen min (Trondheim-Oslo-Frankfurt-Toronto-Fredericton ble gjort om til Trondheim-Oslo-London-Montreal-Fredericton).
Maten på flyet var ikke tilpasset mine allergier, selv om de egentlig hadde fått beskjed om "dietten" og skulle fikse noe. Antakelig havnet den maten på det flyet jeg egentlig skulle ta. Så i utgangspunktet kunne 8-timers flyturen fra London til Montreal vært fullstendig uten mat, men heldigvis hadde jeg med en god gammeldags norsk matpakke og jeg overlevde fint.

Så jeg kom fram 4 timer forsinket, dvs 2 timer etter at vandrerhjemmet hadde stengt... Mens jeg satt på "immigration office" i Montreal og ventet på å få alle de viktige papirene, fikk jeg tak i telefonnummeret til veilederen min (Peter) så han slapp å vente i 4 timer på flyplassen. I tillegg hadde han et sted jeg kunne sove ettersom vandrerhjemmet var stengt.
Jeg sto opp litt over 5 norsk tid og fikk lagt meg rundt midnatt lokal tid, altså 24 timer seinere. Det var en laaaang dag...

Søndag fikk jeg flyttet bort til vandrerhjemmet og sjekket ut den lokale matbutikken (den var heldigvis åpen på søndager). Vandrerhjemmet har ikke akkurat høy standard. Det er helt greit, men lukta i gangene gjør at man ikke føler seg helt vel der. Kanskje jeg blir vant til det? Opprinnelig tenkte jeg å bo der 2 uker mens jeg leiter etter et bedre sted, men så fant jeg ut at det kun koster bittelitt mer for å bo der en hel måned, så da valgte jeg det og slipper å stresse. Det er ihvertfall enkeltrom med lås på døra, dusj/do litt borti gangen, en hel haug med kjøkken/stuer/vaskemaskiner spredt rundt i bygningen, og tilgang til kjølerom. Det er stort sett møkkete men de går rundt og vasker hele tida. Så jeg vet ikke om problemet er at det er teppegulv, eller om de bare ikke vet hvordan man skal vaske. Doene og dusjen stinker ikke like ille som korridorene, heldigvis. Rommet mitt stinker heller ikke, ihverfall foreløpig.
Utpå kvelden begynte det å bli litt vel høye lyder fra et av naborommene. Jeg tror faktisk jeg hørte det helt ned i resepsjonen, og på mitt rom hørtes det svært godt. Lydene hørtes ut som en blanding av oppkast, hoste, sex, latter og gråt. Jeg vet altså ikke helt årsaken, men det hørtes ganske slitsomt ut og det varte hele natta og hele neste dag - antakelig er lyden der ennå. Han som driver vandrerhjemmet har nå lagt merke til lydene og foreslo å flytte meg til et annet og litt mindre bråkete rom, kanskje også et rom der jeg kan få internett. På mitt rom virker det ikke, så jeg må ut i gata for å surfe. Heldigvis har Fredericton gratis trådløst internett i hele sentrum.

I går var "New Brunswick Day" og dermed var universitetet og alle butikkene stengt. Jeg ble med Peter på løpetur ute i marka, på noen stier og skiløyper. Med unntak av endel klegg var det en veldig fin tur. Terrenget er bortimot helt flatt, men det skyldes kanskje at skiløypene følger noen gamle togskinner.
Utpå kvelden testet jeg en pizzarestaurant nede i sentrum. Den gav inntrykk av å være italiensk, men pizzaen hadde nok mer til felles med amerikansk pizza selv om fyllet tildels kunne minne om noe man legger på en italiensk pizza. Bunnen var veldig tjukk. Ettersom jeg ikke har noe nært forhold til målet "inch" (ikke nærmere enn at jeg vet det er rundt 2.5cm) bestilte jeg nok en litt for stor pizza og jeg ble mett allerede halvveis...
Litt seinere på kvelden kom en gjeng av vandrerhjemmets beboere, og en av studentene som driver det, og lurte på om jeg ble med ut for å ta en øl. Så jeg ble med ut og fikk luktet på landsbyens/byens uteliv. Det var faktisk ikke verst, særlig til å være en mandag kveld. Live-musikk med høy kvalitet og tjukt av folk, riktignok var alle på ett sted men det var vel derfor det var bra stemning.

I dag har jeg vært på jobb hele dagen og fikset masse papirarbeid, fått kontor, adgangskort, internett-tilgang osv. Det ser ut til at det meste går i orden!

Nå mangler jeg hovedsakelig kontornøkler, et kanadisk SIM-kort, et kanadisk bankkort og et sted å bo fra september. Jeg jobber med saken...
I tillegg prøver jeg å lære meg hva jeg skal svare når noen sier "How ya' doin'?", "How are you?", "How are you this morning?" osv. Det er uvant for meg.


Tilbake til nyhetssida