Finner du feil i det jeg skriver, gi beskjed!

Finner du feil i det jeg skriver, så ikke nøl med å gi beskjed. Ingen feil er for store og ingen feil er for små til å bli rettet, selv kommafeil rettes! Sendt epost til sproyt(a)ystenes.com, eller skriv en kommentar.

Jeg er helt avhengig av troverdighet, og vil være helt åpen med de feilene jeg gjør!

Alle som påpeker feil som har betydning for innholdet vil bli nevnt, og det blir påpekt hvilken feil som er gjort og korrigert. Er feilen så stor at jeg må trekke tilbake Sprøytvarslet, vil jeg gi en beklagelse. Jeg vil også beklage hvis jeg skriver slik at det kan skape misforståelser som oppfattes som sårende eller urettferdige.

Skal jeg rette opp noe, må du overbevise meg om at jeg tar feil, hvilket normalt krever dokumentasjon og/eller logiske argumenter. Hvis jeg mener dine argumenter ikke holder, vil jeg oppfordre deg til å skrive en kommentar. Hvis du skriver en kommentar på en annen blogg, vil jeg henvise til den.

Jeg skal vise respekt for dem jeg kritiserer. Å ha respekt betyr å ta den jeg kritiserer på alvor, det er å være saklig, konkret og avgrenset i kritikken. Det er ikke respektløst å kritisere feil. Det er heller ikke respektløst å vise at en påstand er meningsløs, endog latterlig, ved å vise relevante konsekvenser av påstanden. Det er heller ikke respektløst å gjøre dette på en morsom måte, så lenge argumentasjonen er så klar at det går an å forsvare seg mot den. Men det er respektløst å kritisere en person uten å være helt konkret, å bruke ladete begreper om andres meninger eller å ikke skille mellom argumenter og synspunkter.

Hvis du mener jeg er respektløs, tar jeg gjerne imot tilbakemelding på det. Men vær konkret!

Ingen feil er for store og ingen feil er for små til å bli rettet!