SV: KK-forum

From: Ola Lars Andresen (olala@online.no)
Date: Tue Mar 21 2000 - 20:42:41 MET

  • Next message: Karsten Johansen: "SV: Gladmelding?"

    ----- Original Message -----
    From: Mark D. Chapman <m.d.chapman@farmasi.uio.no>
    To: <klassekampen-forum@aksess.no>; <progressiv@eGroups.com>
    Sent: Tuesday, March 21, 2000 4:16 PM
    Subject: KK-forum

    > I utgangspunktet synes jeg ideen om en progressiv diskusjonsliste er
    > bra. På KK-forum, hvor det foregår noen interessante diskusjoner mm.,
    > burde det først og fremst diskuteres KK.
    [. . .]

    > _Mark (D. Chapman)
    > School of Pharmacy, University of Oslo, Norway
    > tlf.: (+ 47 22 8)5 65 86 fax (+ 47 22 8)5 44 02
    > private: +47 22 25 23 47 E-mail: m.d.chapman@farmasi.uio.no
    >
    >
    Hundre prosent enig

    Og kanskje et ord i rette tid, før altfor mange flykter fra forumet. Personlig ønsker jeg at forumet skal være så bredt som mulig, og både inkludere info om kvinnesaker (anti)krigs- og andre progressive saker. Men utgangspunktet var vel en diskusjon som samlet folk som ønsket å styrke det organet som nå smykker seg med logoen "Vestresidas avis", noe en deltaker på Klassekampen-konferansen i Oslo for en måneds tid siden mente er et ekskluderende logo, siden hun kom som uoffisiell representant for Senterungdommen. Jeg nevner akkurat det, fordi hun stilte med et alternativt forslag, som vakte en slags forlegen munterhet i forsamlingen, nemlig: "Folkets Dagblad".

    Jeg leser, men pleier ikke å bidra mye til debattene på forumet. Jeg har lite å bidra med fordi jeg sjelden opplever at disse debattene er til stor hjelp for den til en hver tid sittende redaksjon i avisa Klassekampen. Ansvaret for at er det sånn - hvis det faktisk er sånn - legger jeg derimot ikke på skuldrene til Trond Andresen eller andre initiativtakere. Skal jeg plassere et ansvar noe sted, må det være på fraværet av friskere og mer konstruktivt målrettet kritikk av KK. I likhet med Trond A. stilte jeg derimot opp på konferansen (uten å være innbudt) for å prøve å presentere innspill som jeg håper kan fungere konstruktivt på litt sikt, uten at jeg pretenderer å ha oppdaget Columbos egg på nytt. Personlig synes jeg at logoforslaget "Folkets Dagblad" er bra - for ikke å snakke om at det representerer en kjempeutfordring. Mitt eget logoforslag er "Morgendagens avis", noe som også innebærer en skikkelig utfordring - i hvert fall rent journalistisk - fra dag til deg.

    Jeg har lært meg å sette pris på forumet, og jeg henter innimellom matnyttig info fra det. jeg innrømmer at jeg er for slapp når det gjelder å legge inn linker o.a. som andre kanskje vil være interessert i, men så driver jeg nå stort sett mest og suller med min egen lille verdensavkrok i Midtøsten, så mine spesielle innfallsvinkler er mest for spesielt interesserte. Jeg sitter for tida i styret for en stiftelse som heter Nordic Cultural Centre in Jerusalem, og vi kommer til å lage en egen mail-liste hvor vi kan legge ut nyheter og linker. De som gjerne vil bli registrert på den lista kan melde seg til meg.

    Jeg tror ikke jeg skal trøtte ut noen med å gjenta mine hovedsynspunkter på hva som kan styrke avisa Klassekampen. Men de har noe å gjøre med at det er liten hjelp i å erklære seg tabloidfri sone, hvis en fortsetter å typpe drøv på tabloidnyhetene. Jeg vil at Klassekampen igjen skal bli nyhetsprodusent, men bare ved grave fram Klassekampens egne nyheter. Resten kan foreløpig hentes fra NTB. Der jobber det mange oppegående folk som altfor ofte skriver for de andre avisenes papirkorger.

    ola



    This archive was generated by hypermail 2b29 : Tue Mar 21 2000 - 20:45:14 MET