Veterinærforeninga på nettet - risikorapporten blir lagt ut

Ivar Hellesnes (Ivar.Hellesnes@vetinst.no)
Tue, 11 Jun 1996 10:35:09 +-100

Som mange etter hvert er klar over, ønsker regjeringa å melde Norge inn i EU på det "veterinære området", dvs "fri" import og eksport av mat og dyr, deriblant fisk.

Avtalen er på det nærmeste klar, men EU rekker ikke å behandle saken før sommeren, og dermed er det fortsatt mulig at Stortinget får behandla saken før den går til EØS komiteen i Brussel.

Fri flyt av mat og dyr fra EU til Norge vil gi stor risiko for innslep av smittestoff både til folk og fe, og Veterinærforeninga har 3.juni sluppet en rapport (230 sider, faglig men forståelig for den interesserte menigmann). Veterinærdirektøren (Bakken) og direktøren i Statens næringsmiddeltilsyn (Sørheim) har begge sagt seg enige i hovedlinjene i rapporten (de har antakelig ikke saklige argumenter mot den), men regjeringa vil sjølsagt fortsatt kjøre sitt løp for å knytte oss tett til EU også på dette området.

Det er laga en kortversjon av rapporten, 4 sider farger og lett forståelig språk. Den er foreløpig trykket opp i 170000 eks og vil bli delt ut i postkasser i Trondheim og Sør Trøndelag (70000). Den er gratis og vil bli trykt opp i størreantall dersom behov (og det må det bli). Hermed en oppfordring til dere Nei til EU-aktivister om å be lokale NTEU-tillitsfolk om å vedta utdeling på deres sted. Især er det vel viktig at de store byene blir dekka.

Veterinærforeninga har fått egen hjemmeside og adressen er:
http://www.sn.no/~dnv

Dere som har ansvar for andre hjemmesider bør vel legge inn en peker på deres sider til DNV.

Risikoanalyserapporten blir lagt ut på nettet idag tirsdag, og kortversjonen følger etter.

Les og lær.

Hilsen Ivar Hellesnes