KK stxtter opp om under undergravinga av SOS Rasisme.

tor.kristoffersen@usa.net
Mon, 17 Nov 1997 05:25:02

KK støtter opp om under undergravinga av SOS Rasisme.

I forkant av landmøtet til SOS Rasisme har AKP og RU tydeligvis hatt en kampanje for å avsette dagens ledelse. Det ble bla. fra kandidater fra AKP/RU argumentert med at det var udemokratisk av den sittende ledelsen å stille i "blokk". Det var de samme personene som senere trakk sitt kanditatur etter at de tapte lederavstemninga=85

Under valget ble det til ledervervet fremmet tre kandidater, sittende leder Anne Elisabeth Hansen, Beth Pedersen og Erlend Nergård. Under presentasjonene trakk Beth Pedersen seg til fordel for Erlend Nergård. Ved avstemning fikk Anne Elisabeth Hansen 27 stemmer, Erlend Nergård 15 stemmer og 2 stemmer var blanke. Nåværende leder ble altså gjenvalgt. Etter dette valget trakk alle kandidatene fra innstillingen der Beth var foreslått som leder, seg fra de andre valgene etterhvert som disse skred frem.

Det som kanskje er av mest interesse for dette forum er imidlertid presentasjonen av begivenhetene i KK på mandag. -- Jeg vil spesielt trekke fram de groveste feilene i avisa:

1. Leder ble gjenvalgt med to stemmers overvekt; 23 mot 21 stemmer. -- Dette er feil. Avstemminga var 27 mot 15.
2. "Martin Raknerud fra Oslo ble underkjent fordi ledelsen i SOS Rasisme la ned lokallaget hans etter delegatvalget i Grorudalen SOS Rasisme. Argumentasjonen fra ledelsen var for liten aktivitet i lokallaget. Den samme argumentasjonen ble brukt mot Erik Skobba fra samme lokallag.". Dette er også feil. Vi har FØR valget fått skriftlig melding fra lokallagsleder at han legger ned laget. Raknerud bor dessuten i Grünerløkka, har stemmeretten sin der og er ikke aktiv. Han fikk beskjed på om dette på delegatvalget 3 -- tre ganger -- han fikk også beskjed om at han hadde stemmerett i Grünerløkka, som hadde valg en uke senere. På tross av dette stemte Raknerud på seg selv som kandidat fra Grünerløkka. Det har blitt sendt inn delegatvalgsskjema fra Groruddalen hvor kun Raknerud er oppført som delegat. Erik Skobba var ikke innmeldt som delegat, og har det har derfor aldri vært noen behandling om at han skulle være delegat.
3. "Ida Gabrielsen fra Grefsen/Kjelsås lokallag i Oslo ble underkjent som delegat fordi hun angivelig ikke var medlem. Gabrielsen har de siste åra bygd lokallag i Grefsen / Kjelsås." Ida påstår hun har betalt til en verver med verveblokk. For at hun (som alle andre) skal bli registrert som medlem må verveblokken og pengene komme inn til sentralt. Dette er en gammel regel i SOS Rasisme. Ida Gabrielsen har fått 3 -- tre -- brev fra sentralt om at hun må melde seg inn, siden hun er registrert som kontaktperson for et lokallag. Dette har hun ikke gjort.
4. Det samme gjelder for Leif Helland. Oraganisasjonen kan ikke godta som medlem folk som påstår at de har betalt på verveblokk, dette både fordi det gjør det lett å kuppe organisasjonen, og fordi vi ikke kan registere medlemmer til barne og familidepartementet uten at vi kan vise til at pengene for medlemskapet har kommet inn på en konto, samt at vi enten har fått giroblanketten fra det nye medlemmet selv, eller verveblokk fra verver.

Jeg vil også til dette punktet tilføye at en helt uavhengig medlem fra Blindern lokallag med stor organisasjonserfaring fra andre organisasjoner satt i fullmaktskomiteen og instilte på at de som ikke har fått delegatstatus ikke skulle få det.

Det er på bakgrunn av dette ikke sakelig grunnlag for å beskylde ledelsen i SOS Rasisme for å kuppe landsmøtet, slik KK påstår. Det finnes derimot sakelig grunnlag for å påstå at AKP/RU gjennom å sende mennesker som enten ikke var medlem og/eller ikke hadde innkalt / latt seg velge på et lovlig innkalt medlemsmøte til landsmøtet, prøvde å kuppe landsmøtet. Det var også påtakelig mange gamle kadre fra RU som kom på landsmøtet, uten at de har vært aktive i SOS Rasisme.

Tor Kristoffersen

____________________________________________________________________
Get free e-mail and a permanent address at http://www.netaddress.com