Svært_betinga_kjærleik

Olve Steinset (olves@online.no)
Fri, 31 Oct 1997 15:19:12 +0100

Nedanfor er "Nettavisen" sin artikkel i dag om "Den tapende parten i kampen om Klassekampen" sine edle motiv for å gjera ein innsats for avisa. Det kan vere all god grunn til å merka seg følgjande utsegn frå von der Lippe:
"Jon Michelet og de nye journalistene kommer nemlig til å være veldig slitne etterhvert, det nytter ikke å brette opp armene når lesergrunnlaget snevres inn, sa von der Lippe."
"Hun poengtert at denne formen for utpressing er basert på kjærlighet til avisen, og ønsket om at Klassekampen skal leve videre."

Er det denne strategien også de støttar Anders Ekeland og Marit Danielsen? Det kan jo vere fint å få greie på kva slags støtte de går inn for i tida framover. Denne forma for kjærleik må eg sei eg har vanskeleg for å fatta innhaldet i - den må i det minste seiast å vere svært betinga.

MHH Olve Steinset

Satser på utpressing av AKP
Av: Erling Dokk Holm 31 okt 1997 14:01
Den tapende parten i kampen om Klassekampen har organsiert seg. De satser på å reise politisk korrekte penger, og stå parat når Michelet og co ikke klarer å holde avisen over vannet mer.

En broket forsamling bestående av folk på venstresiden som ikke bifaller at AKP har tatt kontrollen i Klassekampen har ambisjoner om etterhvert å overta makten i avisen.
=96 Vi ønsker å delta i maktkampen om Klassekampen, proklamerte en engasjert Gerd von der Lippe, og mesket seg i idrettsmetaforer.
I tillegg til von der Lippe består gruppen av blant andre Nei-general Kristen Nygård, konserntillitsvalgt i Ringnes, Stein Stugu, og ikke minst eks-AKP-leder og eksredaktør av Klassekampen, Sigurd Allern.
Utpressing i vente
"Foreningen & fondet for venstresidens dagsavis" som selskapeligheten har kalt seg, tror de har tiden på sin side. De forutser at Klassekampen vil oppleve en økonomisk nedgangstid i det nærmeste halvåret, den tiden skal de bruke til å stille penger som de vet Klassekampen ikke kan si nei til.
=96 Jon Michelet og de nye journalistene kommer nemlig til å være veldig slitne etterhvert, det nytter ikke å brette opp armene når lesergrunnlaget snevres inn, sa von der Lippe.
Hun poengtert at denne formen for utpressing er basert på kjærlighet til avisen, og ønsket om at Klassekampen skal leve videre.
=96 Avisen må få et bredere fundament hvis den skal overleve, sa Kristen Nygård.
Vil ikke ha "kapitalistiske" penger
Gruppen hadde overhode ingen økonomiske målsetninger å presentere.
=96 Vi får ta det etterhvert, Sigurd Allern.
I erklæringen fra gruppen står det at de ønsker å ha en avis som er "uavhengig av partier og private kapitalinteresser". På spørsmål fra Nettavisen kunne Allern opplyse at ikke alle penger er velkomne. Også Stein Stugu som
er konserntillitsvalgt i Orkla-eide Ringnes, var meget krass i sin omtale av profesjonelle aviseiere.
Han understreket at hans personlige erfaringer med Orkla ikke gjorde at han ville ha noe med konsernet som avisinvestor å gjøre.
=96 Prosjektet er dødt hvis det kommer inn penger som har som mål å få avkastning, sa Stein Stugu.
Samtidig fastholder gruppen at de har ambisjoner om å få Klassekampen til å bli lest av adskillig flere enn i dag.
=96 Å ikke hente inn profesjonelle eiere vil føre til at dere får inn mye mindre penger, og derved når mindre ut, er ikke det problematisk?
=96 Det er et valg vi tar, vi ønsker ikke at avisen skal være en del av det markedsstyrte Norge, sa Kristen Nygård.