Frimureri?

Jon Michelet (jon.michelet@klassekampen.no)
Sat, 25 Oct 1997 15:39:59 +-200

Opplysningene fra Trond A. i KK-forum om "Foreningen for hele venstresidas
dagsavis" er - hvis de holder vann, noe jeg ikke har grunn til å betvile - mildt sagt oppsiktsvekkende for en som sitter som redaktør nettopp for hele venstresidas dagsavis.

Hvis det virkelig er sant at det skal avholdes et møte i denne foreningen på mandag, vil jeg så sterkt jeg kan oppfordre de kameratene som har planlagt å delta på et eventuelt slikt møte til å ta kontakt med meg snarest.

Dersom møtet virkelig skal skje i dølgsmål, uten at KK-redaktøren informeres annet enn indirekte, er jeg nødt til å betrakte dette opplegget som en slags frimureri.

Avisa er i en situasjon der vi trenger all den støtte vi kan få, både organisatorisk og økonomisk. Men mitt redaktøransvar tilsier naturligvis at jeg ikke kan akseptere noen form for støtte som det er knyttet uakseptable betingelser til.

Krav om innvirkning på avisas redaksjonelle linje er en slik uakseptabel betingelse.

HUSK REDAKTØRPLAKATEN, GLEM IKKE FORMÅLSPARAGRAFEN!

I kveld (lørdag 26. oktober -97)møter jeg RV's landsstyre for å informere om situasjonen i Klassekampen. (Har tidligere hatt tilsvarende møte med RV/AU).

Jeg ser det som min forbannede plikt (og rett) å legge fram de opplysningene som er framkommet på KK-forum for RV's landsstyre, med det forbeholdet at jeg ikke har hatt mulighet til noen kildekritisk vurdering av informasjonen.

At det foregår et spill om Klassekampen er forståelig ut fra den siste tidas konflikter. Men det må være et krav spillet foregår for åpen scene. Spill i kulissene og direkte bakspill må jeg som redaktør bidra til å avsløre og bekjempe - ganske enkelt fordi det kan skade både avisa og dens mange trofaste medarbeidere og medspillere.

LØRDAGSAVISA er nå ute på gata med fullt 40-siders nummer. Jeg tror jeg kan hilse fra alle ansatte i Grønlandsleiret og si at vi er ganske stolte over at dette gikk.

STØTTT OSS - IKKE MED DOLKESTØT, MEN MED SALGSFRAMSTØT.

Jon M.