Frykt ikke nye KK, kamerater!

Jon Michelet (jon.michelet@klassekampen.no)
Fri, 24 Oct 1997 18:10:28 +-200

Dette er et svar på innlegget "Frykten for nye KK" som Steinar Nørstebø skrev.
Akk, Steinar, jeg synes du er så kritisk at det grenser til kritisisme. Jeg synes din spådom om at håndteringa av nazi-demoen var "et fryktelig tegn på at aktivist-KK ikke engang ser ut til å bli viktig for aktivistene" var et foranskutt lyn av den mer begredelige typen.
Men jeg tar talerens ord på alvor, slik både mora mi og Mao mi sa at vi skulle. "Den godeste redaktør Michelet" er ansatt for å LEDE avisa gjennom den verste mannskapskrise i avisas historie. Det krever mye oppmerksomhet og arbeid døgnet rundt. Derfor er det ikke lett å få skrevet ledere hver dag. Dette ansvaret har jeg ofte måttet delegere til Peter M. Johansen, en journalist som jeg mener framstår som en virkelig helt i soga om nye KK.
Hva var gærn't med en leder om opera'n? På forslag fra RV vedtok bydel Gamle Oslo - muligens med KK-lederen som inspirasjon - ENSTEMMIG å gå inn for opera i Bjørvika. Samspillet mellom avisa og det venstrepolitiske miljøet på Oslo Øst er absolutt nødvendig.
Frode Rønning er en av våre tapre vikarer - rett inn fra gata, flatt jern, står på i 100. Han bedriver reportasje. En kan ikke alltid forvente full analyse-pakke i en reportasje som MÅ lages fort. Vi er avis. Nyhetsavis. Vi har deadline. Pes.
Så får vi siden åpne for analysen og den djupere dokumentasjonen. Men bemerk: Parallelt med hovedoppslaget kjørte vi
samme dag og dagene etter stoff om nazi'ene som ingen andre norske aviser kjører (Bryggfjell, Atkinson).
Det ville være pussig om ikke NRK's store maskineri av og til kjører en debattsak som vesle KK ikke får til.
Avisledelsen må disponere de relativt små, svært sammensatte og faktisk ganske sårbasre resurssene vi har på en måte som sikrer helheten i produktet.
Derfor en vinkel på Strømsgodset. (Les også sportskommentar i lørdagsavisa).
Her la vi et løp. Ove Bengt Berg (søkte redaktørstillingen, blei ikke sur over å ikke få'n, står på som en bjønn for å sikre sports- og annet stoff) laget etter min petit-aktige kommentar (som skulle være litt HUMORISTISK og SJØLIRONISK da liksom) en artikkel på Godset/Enga-historikk og kommer lørdag med en sak om bredden i Drammen.
Vi har satsa litt på Drammen - som aldri har hatt noen KK-prioritet - i dette løpet. Det finnes flotte aktivister i den gamle arbeiderby.
Og søndag morgen taler "den godeste redaktør" til 1500 personer i et cup-telt ved Drammenshallen der han utsier sin profeti om at Strømsgodset vinner cupfinalen.
Det er en markering overfor breie lag av folket og fotballfolket. Det har noe med MASSELINJA - som vi kalte det - å gjøre.

Jon M.