Nettavisen om KK

Pål_Steigan (Pal.Steigan@cappelen.no)
Thu, 18 Sep 1997 22:43:13 +-200

Nettavisen skriver i kveld følgende om styremøtet i Klassekampen:

Klassekampen-redaktør avsatt
Av: Jan Christian Grandre 18 sep 1997 22:27

Klassekampens redaktør Paul Bjerke ble kastet på styremøtet i avisen torsdag kveld. Vedtaket baner vei for Jon Michelet i redaktørstolen. Like etter møteslutt satte journalistene seg sammen for å diskutere eventuelle aksjoner.

<Picture>
. Uforsonlig maktkamp i Klassekampen

Bjerke blir oppsagt fredag, dersom han ikke godtar å bli omplassert til en annen stilling i avisen.

- Vedtaket er en ren overkjøring av avisa, sier klubbleder Torstein Tranøy til Nettavisen.

Han mener det er for tidlig å si noe om hva slags aksjoner redaksjonen vil i verksette. Det blir diskutert på klubbmøte fredag.

- Vedtaket viser at viser at AKP-flertallet i styret ikke mente alvor da de på styremøtet sist mandag vedtok at de vil søke å løse samarbeidsproblemene og uenighetene i Klassekampen, sier Tranøy.

- Nå hersker det en blanding av sinne og skuffethet, med en stå-på-følelsle i bunn, kommenterte klubblederen.

Etter å ha gjennomgått reglementet på styremøtet, fant styret ut at de ansattes representanter ikke hadde anledning til å stemme i en slik sak.

Resultatet ble at tre representanter stemte for å kaste Bjerke, mens to stemte i mot.

Omplassering
- Vi vedtok å omplassere Paul Bjerke, men dersom han ikke godtar omplasseringen, blir han sagt opp. Årsaken til vedtaket er samarbeidsproblemene i avisen og at styret ikke har tillit til Bjerke, sier styreleder Rolv Rynning Hanssen i Klassekampen til NTB.

Michelet som redaktør
På et styremøte fredag ettermiddag skal styret ansette en ny redaktør. Rynning Hanssen har selv foreslått journalisten og forfatteren Jon Michelet.

- Michelet er min kandidat, men hvis de andre styremedlemmene har andre forslag, skal vi diskuterer forslagene, sier han.

- Finnes det flere kandidater?

- Det vet jeg ikke, sier han.

Styrelederen avventer redaksjonsklubbens møte fredag og om det eventuelt blir aksjoner som varslet. Han tror ikke denne saken skader avisen.

- Styret vedtok også at avisen skal drives etter redaktørplakaten, at den ikke skal være et partiorgan og at AKP som er den største eieren, skal redusere sitt eierskap til under 50 prosent ved en aksjeutvidelse, sier styrelederen.

Han mener det hadde vært umulig å redusere AKPs eierandel med Paul Bjerke som redaktør.