RE:_Når_sant_skal_sies...=2FAKSEL_N

Eilif Henriksen (eh001@online.no)
Wed, 17 Dec 1997 03:12:32 +0100

Hvor naiv går det an å bli ?
AKP eier aksjemajoriteten i avisen KK, og ønsket å skifte redaktør (vanligvis en tillitssak som sjeldent har med saklighet å gjøre). Hadde styret i KK gjort jobben sin hadde et slikt topplederskifte skjedd i fordragelighet - gjerne ved utløsning av en fallsjermavtale.

Når så mindretallet i styret er uenig i redaktørskiftet, ikke vinner fram i AKP´s styrende og besluttende organer, danner politisk fraksjonsvirksomhet utenfor avisens eierorganisasjon, og dertil forventes å oppfattes som en vennligsinnet samarbeidspartner og medspiller, så betrakter jeg dette som enkeltpersoners naive egotripp.

Innsamlingene av kapital til KK fra oppstarten til i dag har skjedd med AKP´s eierdominans. Når enkeltpersoner melder seg ut av organisasjonen AKP så er det utrolig at noen fremdeles mener å skulle være moralske eigarar i KK (ref. debattinnleggene til: "49% - en depressiv.."), eller at en fremsetter krav om "moralsk eigarskap" fordi en har gitt KK økonomisk støtte. Har noen av disse "moraske eierne" meldt lignende krav i Røde Kors og Redningsselskapet ?

KK vil jeg støtte fordi jeg daglig får en god avis i postkassen, og skal jeg gi økonomisk støtte ønsker jeg at avisen har en seriøs, pålitelig og langsiktig eier.

mvh Eilif Henriksen