Til Evelyn Dyb

Jon Michelet (jon.michelet@klassekampen.no)
Fri, 5 Dec 1997 19:05:03 +-100

Det er forståelig at Evelyn Dyb har behov for å forsvare det "gamle" KK som hun jobba i og angripe "nye" Klassekampen. Slike utblåsninger tåler vi å få i trynet på KK-forum, vi nye.

Men det som for meg er komplett uforståelig er hva Evelyn Dyb mener når hun skriver at hun vil "gratulere redaktøren og den nye redaksjonen med at han har klart å kvitte seg med Omid Shoja Bazargani".

Siden Omid sjøl har kunngjort på KK-forum at hans tid som IT-sjef i Klassekampen er over, kan jeg bekrefte det. Påstanden om at redaktøren og redaksjonen har "klart å kvitte seg med" Omid er ganske stygg. For i den ligger det at vi skulle ha hatt som prosjekt en slags politisk utrenskning av Omid, og at vi nå altså skulle ha klart å gjennomføre utrenskningen.

Saken er den at redaktør og redaksjon har bestrebet seg på å ha et så ryddig forhold til Omid som bare mulig. Personlig har jeg så å si daglig diskutert praktiske og politiske spørsmål med ham. Ingen har lagt noe slags press på Omid. Han har sjøl valgt å si opp sin stilling i Klassekampen. Den forklaringen han har gitt meg var at det skjedde som følge av politisk uenighet, i bakkant av AKP-landsmøtet. Omid var ikke tilfreds med landsmøtevedtakene som gjaldt Klassekampen.

Oppsigelsen skjedde altså som følge av begivenheter utenfor arbeidsplassen. Jeg har ingen grunn til å tro at Omid sa opp på grunn av forhold i redaksjonen, eller forhold mellom ham og meg som redaktør.

Hvis Evelyn Dyb har andre informasjoner om akkurat denne saken, ber jeg henne om uten opphold å legge dem ut på KK-forum.

Jon Michelet