Hallo, Finnmark! (Skum/Husum)

Jon Michelet (jon.michelet@klassekampen.no)
Wed, 3 Dec 1997 19:03:41 +-100

Først til Haeika Skum: Vi i redaksjonen i Oslo skjønner ganske riktig ikke alt som angår samisk politikk. Jeg merker meg kritikken din. Vi prøver å holde porten høy og vid for samisk stoff, men det hender at porten ikke funker. Jeg tror dette vil gå seg til når redaksjonens rutiner for mottak og behandling av stoff og kommunikasjonen oss imellom blir bedre. Pågangen for å få på stoff i Klassekampen er for tida enorm. Egentlig er dette et luksusproblem, men såpass stressa som vi er blir det ofte også et praktisk problem.

Så til Hans Husum: Jeg tåler en del og er ikke spesielt hårsår. Men jeg lar meg ikke presse av noen til å trykke innlegg som etter min vurdering ikke bør komme på trykk i Klassekampen. Kanskje jeg nå er i ferde med å legge lista for saklighetsnivået i debatten om KK i KK for høyt. Isåfall tar jeg gjerne imot kritikk for dette, og trykker mer enn gjerne kritiske innlegg som taler redaktøren midt imot. Det er imidlertid en forutsetning at innleggene bringer til torgs argumenter. Som jeg sa til deg på telefonen: Kom tilbake med et argumenterende innlegg, og jeg skal vurdere det.

Hele redaksjonen har et sterkt - og jeg tror høyst begripelig - ønske om at vi nå legger konflikten bak oss og konsentrerer oss om framtida. Hvem er tjent med en vedvarende retrospektiv debatt som pisker opp den konflikten som det nåværende redaksjonskollektivet har gjort alt det kan for å bilegge? Vi begynner faktisk å få litt kreditt i andre medier for måten dette har vært håndtert på. (Jfr. intervjuet i Aftenposten som Garvik siterer fra i sitt siste innlegg på KK-forum.)

Du skriver om meg: "Du har tross alt stått på for å bryte ned det beste redaksjonskollektivet - og folka i det - nord for Alpene." Dette er en ganske grov påstand som det er svært vanskelig for meg å kommentere. Derfor vil jeg be deg om å innhente en kommentar fra fagforeningslederen i dette redaksjonskollektivet. Hvis du, Hans Husum, virkelig tror det er nedbryting av folk jeg har vært sysselsatt med siden jeg ble tilsatt som redaktør, synes jeg altså at du burde koste på deg en telefonsamtale til klubbleder Torstein Tranøy for å sjekke hva slags personalpolitikk den nye redaktøren har ført overfor de mange i det gamle kollektivet som har sagt opp stillingene sine i Klassekampen.

Du angriper meg for å tale med to tunger, og henviser til et annet innlegg som skal ha blitt refusert i Klassekampen. Dette innlegget foreligger i en form (tall- og bokstavkoder) på KK-forum som dessverre gjør det umulig for meg (og muligens alle andre) å lese det.

Jon M