Pressemelding fra RV

From: Asgeir Bell (a.bell@online.no)
Date: Tue Nov 02 1999 - 11:53:25 MET


PRESSEMELDING
Amerikansk regissert gateslag i Oslo?

- Permittert RV-leder Aslak Sira Myhre ble brutalt lagt i asfalten under tumultene som oppstod etter en fredelig demonstrasjon mot Clinton-besøket i går. Dette reagerer nå Sira Myhre og RV kraftig på.

Politiet provoserte og angrep helt unødvendig flere hundre demonstranter som var i ferd med å trekke seg tilbake og avslutte demonstrasjonen. Politiet hindret demonstrantene i å avslutte demonstrasjonen i ordnede former ved å sette i gang et stormangrep mot dem. Sira Myhre ble arrestert og er tiltalt for ikke å ha fulgt politiets anmodning om å flytte seg.

- Jeg hørte aldri en slik oppfordring. Uansett er dette et overgrep jeg ikke aksepterer og vil anmelde politiet, sier Aslak Sira Myhre.

Fungerende leder Randi Holmelid sier at politiets opptreden er helt uansvarlig, men forståelig når vi vet at det er amerikanerne som styrer sikkerhetsopplegget i Oslo sentrum disse dagene.

- RV krever at justisministeren redegjør for hvem det er som tok beslutningen om å gå til angrep på demonstrantene. Vi krever videre en offentlig beklagelse fra regjeringen overfor demonstrantene. Hvis ikke så skjer bør regjeringen legge ned verdikommisjonen og la ministeren for menneskerettighetene pakke sammen kontoret sitt, sier Randi Holmelid.

Rød Valgallianse stiller disse kravene:
-Siktelsen mot alle demonstrantene for ikke å ha flyttet seg på politiets anmodning må frafalles
-Justisministeren må redegjøre for hvem som ga ordren om å angripe demonstrantene.
-Det må komme en offentlig beklagelse på det som skjedde.

Rød Valgallianse ber om støtte fra partier og organisasjoner på disse tre kravene.

For ytterligere kommentarer:
Aslak Sira Myhre 913 19 271
Randi Holmelid 915 89 488 22 98 90 50/63

_______________________________________



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Jan 13 2000 - 15:17:31 MET