Bunn:
120geggehvite
60gsukker
160ghasselnøttkjerner
100gmelis
2tskakaopulver

      Fyll:
250gnaturell kremost
150gsukker
½dlpasjonsfruktjuice
½dlsitronsaft
3plgelatin
3dlkremfløte


    Pisk eggehviter og sukker til marengs. Kjør nøtter, melis og kakao i en foodprocessor til nøttene er grovhakkede (det tar bare noen få sekunder). Vend nøtteblandingen inn i marengsen. Bre røra utover et bakepapir, ca 1½cm tykt, og stek i ovnen i 25 minutter på 170°C. Avkjøl bunnen og press den så ned i en kakering eller kakeform (16cm diameter/5cm høy eller tilsvarende). Bunnen er stor nok til flere kaker, rester kan fryses.

    Legg 3 plater gelatin i bløt i kaldt vann i 10 minutter.
Bland sammen ost, sukker og pasjonsfruktjuice i en bolle ved hjelp av en ballongvisp (osten bør være romtemperert). Varm forsiktig opp sitronsaften (til rundt 40°C). Press vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften. Bland dette inn i ostemassen. Pisk fløten til krem og vend den inn i osteblandingen. Hell så alt sammen over i kakeformen.

    Sett kaken i fryseren i minst 4 timer eller over natten. Dypp et håndkle i varmt vann og vri det opp. Legg håndkleet rundt utsiden av kakeringen for å varme den opp - da blir det lettere å få kaken ut av ringen. La kaken tine i kjøleskapet i minst 3 timer, men gjerne flere dager.


    Et enkelt geléspeil kan lages med vanlig syltetøy. Varm opp syltetøyet i en kjele (jeg liker å bruke en blanding av boysenbær, bringebær og jordbærsyltetøy). Ikke la det koke, bare varm det opp til du får en tynn suppe. Passér suppen gjennom en sil for å fjerne frø og store bær. Tilsett litt gelatin for å stive den opp (maks 1½ plate pr desiliter syltetøy).


170°C
25 minutter