Oksidativt Stress, Hormoner og Forhold; en studie ved NTNU

Studien starter: April 2014
Etter at du har deltatt på undersøkelsen, vil du motta en kinobillett!

Vi rekrutterer personer som er i forhold til å delta i en studie som vil undersøke hvordan spesifikke aspekter ved forholdet er knyttet til et bredt spekter av ulike mål innen personlighet, helse og utvikling. Studiens varighet vil bli ca. 95 minutter: 90 minutter for den første økten, og en fem minutters oppfølging en uke senere. Dersom du velger å delta i studien vil vi samle inn selvrapportering av en rekke personlighetstrekk, samt informasjon om helse og seksuelle tanker. I tillegg ber vi om å ta fotografi (dette er valgfritt), samt samle inn spyttprøver og urinprøve for å måle ulike biologiske markører. Alle personlige opplysninger blir behandlet konfidensielt.

Krav til deltakere:

Hvordan melde seg på:

Vi har satt opp en online kalender (se link under) hvor du selv kan velge en dato og et tidspunkt som passer for deg.

 

For personer som vil melde seg på:
Vennligst benytt linken til kalenderen for å registrere deg på ledig time. I løpet av den første økten gir vi deg informasjon om hvordan du registrerer deg til den neste økten.

 

Viktig informasjon om studiet:

Dersom du ikke kan møte, glemmer å møte eller ikke finner frem til avtalt tid ber vi deg om å avtale en ny tid via kalenderen. Spør i resepsjonen på nivå 5 dersom du ikke er kjent på bygg 12 eller har problemer med å forstå kartet.

Hvordan finner man rommet?

Studien utføres på Psykologisk Institutt (bygg 12 på Dragvoll) på nivå 4 (samme nivå som auditorium D15). Dersom du står med ryggen mot auditorium D15 finner du rommet ved å gå til høyre forbi heisen, tar til høyre ved toalettene, går gjennom glassdøra og ser laboratoriet til venstre foran deg. Dersom du ikke finner frem, spør i administrasjonen i 5 nivå.
Her er et kart med rommet merket med rød sirkel:

Vår studie omhandler innsamling av små prøver av spytt og urin, som vil bli analysert for ulike hormoner. Ulike aktiviteter er vist å endre hormon nivåer, eller endre spytt-sammensetningen. Vi ber derfor om at du unngår (så langt det lar seg gjøre) bestemte aktiviteter 15 minutter før din deltakelse.

15 minutter før deltakelse og frem til deltakelse ber vi deg om å:

Vi forstår at det kan være vanskelig å unngå disse aktivitetene for enkelte. Dersom du ikke kan avstå fra alle aktivitetene ber vi deg fortsatt møte til deltakelse. Du vil bli gitt muligheten til å indikere på spørreskjemaet hvilke aktiviteter du nylig har deltatt i. Dette vil hjelpe oss i tolkningen av spyttprøvene.

 

Ved ankomst vil du også få mer informasjon om anonymitet, konfidensialitet og studiens innhold.