Forside
  - Arkiv
  - Arkiv Italia
  - Arkiv Canada

Jobb
NTNU-side

Gammelt
Meg
Bilder
Oppskrifter
Silkeføre
Mamma og pappa
Historien
Venner
Trening


Fotografering
Portefølje
Reality show


Anders Lyngvi Fougner's Facebook profile



View Anders Fougner's profile on LinkedIn

Sist endret | 14. August 2016 00:06:24
Treff siden 28.08.2002 | 33187 | Login
Kokeboka mi
(Hvorfor er ikke din oppskrift her? Fordi skjemaet mitt i øyeblikket er skrudd av, for å unngå at lista blir fylt opp av spam. I framtida vil jeg forhåpentligvis klare å lage et filter som unngår det, men inntil videre må oppskrifter fortelles til meg personlig, leveres på en lapp eller sendes til meg på e-post...)
(Hvorfor er det sånn trøbbel med tegnene æ, ø og å? Fordi NTNU plutselig i 2016 har oppdatert webserveren sin og endret versjon på både HTML og PHP, slik at min gamle kode ikke funker. Det vil si, de har sikkert oppdatert jevnlig, men denne gangen inneholdt oppdateringen en haug med endringer som gjør at min kode fra 2002 har sluttet å funke. Og siden koden er skrevet i 2002 og dermed har passert 14-årsjubileum, har jeg ikke tatt meg bryet med å sette meg inn i den på nytt for å rette slike feil.)
Kokeboka mi inneholder nå 39 oppskrifter.
Sortér etter dato, navn på retten, kategori eller kokkens navn.

Oppskrift nr 1, komponert 2005-06-05 20:12:39 av Anja
Baguette med setersalsa
Diverse - Veldig lettvint, og et godt alternativ til McDonaldsmat. 2 porsjoner.


Lag salsa av avokado, mango, rdlk, hvitlk og sitronsaft (det vil si; bland alle ingrediensene. Smak til med litt salt og pepper. Skjr baguettene i to og smr dem med litt smr eller kremost. Legg 2-3 skiver fenalr i hver bagett. Fordel salsaen i baguettene eller mellom skivene. Velbekomme!


Oppskrift nr 2, komponert 2012-11-17 12:06:59 av anderfo
Banankake (uten egg!)
Bakervarer - I brdform


Sett ovnen p 175c.
Rr smr og sukker hvitt, og tilsett hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Mos bananene med en gaffel og ha dem i rren. Sleng i sjokoladebitene og hell rren over i en smurt 1-liters brdform (eventuelt med bakepapir).
Stek i ca 45 minutter, og avkjl brdet noe fr du tar det ut av formen.

God appetitt!


Oppskrift nr 3, komponert 2007-05-21 00:39:15 av anderfo
Boller
Bakervarer - Knallgode. Det blir ca 40 stk!


Ls opp gjren i vannet. Bland hvetemel, sukker og kardemomme. Tilsett melk, vann/gjr og margarin. Elt deigen i noen minutter, pass p ikke tilsette for mye mel s deigen blir for fast og trr! Sett deigen til heving p et lunt sted ca 1 time. Sett ovnen p 220-230 grader.
Ha i rosinene. Lag boller eller kanelboller etter nske, og stek dem p midterste rille i ovnen til de er blitt gylne, dvs ca 13min.


Oppskrift nr 4, komponert 2011-07-31 02:15:31 av En fyr fra Sicilia, bosatt i Toscana
Cucina Toscanese
4-retters middag! - Referat fra et utradisjonelt matlagingskurs i Toscana (mai 2011). Stor oppskrift til 8-10 personer.


Obs: Vr forberedt p at det kan ta litt tid gjre alt dette. Husk ogs at for at alt skal bli ferdig samtidig, m du "multi-taske" ganske mye. Kanskje det er greiest leie inn en kokk fra Sicilia?

Crostini:
Ristingen av brdskiver kan med fordel utsettes til alt annet er ferdig!
Begynn med steke lken i olivenolje. (Triks: Hvis det blir for mye varme, tilsett litt salt som trekker vann ut av lken!) Tilsett kyllinglever/-hjerter og laurbrblader, la det putre i ca 10min. Tilsett rdvin og tomatpur, og kok videre (ca 30 min). Tilsett kapers, ansjos og smr. Bruk stavmikser. Smres ut p brdskivene (kanskje halvparten av dem, det hres lurt ut). Tomatbiter, basilikum, hvitlk, salt og olje blandes sammen og legges p de andre brdskivene.

Lasagna ai carciofi:
Det er sikkert lurt begynne med pastaen, som gjerne kan hvile en stund i kjleskapet. Bland sammen deigen og sleng den straks i kjleskapet, helst i rundt en times tid. "Bak" den ut med pastamaskin eller kjevle og kniv. Hvis du bruker maskin, start p tykkelse 1 (veldig tjukt) og g steg for steg til tynnere og tynnere plater, stopp gjerne p 5 for tagliatelle eller 6 for lasagneplater.
Legg dem enkeltvis i kokende vann i ca 1 min fr du legger dem i kaldt vann. Deretter kan de f.eks. skjres i strimler (til tagliatelle) eller brukes direkte i lasagne. Hvis du glemmer dem p bordet blir det trket pasta og kan selges i butikk.
S var det p tide med resten av innholdet. Sett en kompis til lage Bechamel, p samme mte som vanlig hvit saus. I mellomtiden kan du og vennene dine rense artisjokkene. Fjern de ytterste/grnne bladene ved skjre p skr opp mot "toppen". Pass p skjre bort alt det grnne; kun det gule skal vre igjen (det grnne er trevlete). Del dette i skiver. Mens du fortsetter, legg dem i kaldt vannbad med eddik eller sitron, for beholde fargen. Stilkene kan ogs brukes; skjr vekk det ytterste grnne laget ogs p dem, del dem litt og sleng dem i vannbadet.
Legg persille, hvitlk og olivenolje i en liten gryte. Tilsett artisjokkene og kok det en god stund (30 min?).

Capretto:
Begynn gjerne med salsaen. Pisk eggene, tilsett alt krydderet, og sett det i kjleskapet. Legg ogs ribbeina til side; disse skal tilslutt brukes sammen med salsaen.
Det gjenvrende kjttet (litt over halvparten av dyret) skal stekes i olje. Stek lken i olivenolje, og tilsett rosmarin. Nr lken er ferdig tilsettes alt kjttet og litt salt. La det putre ca 10min i gryta. Tilsett rdvin og la det smkoke under lokk. Tilsett tomatpur og kok videre i rundt 30-40 min.
Aubergine og squash deles i to p langs. Skjr rutemnster i dem, og legg dem i en ildfast form med innsiden opp. Str knust hvitlk, persille og olivenolje p dem. Stekes i ovnen p ca 200 grader i rundt 20min eller til de ser ferdige ut.
Ribbeina skal rulles i hvetemel og deretter i salsaen som du nettopp tok ut av kjleskapet. Tilslutt rulles de i griljermel og frityrstekes i solsikkeolje. Vr forsiktig; varm olje er veldig varm!

Mousse di cioccolato:
Smelt sjokolade og smr i varmt vannbad. Pisk eggehviter og sukker. Rr forsiktig inn sjokolade/smr-blandingen. Sett i kjleskap fram til servering.

Coppa di Tiramisu:
Rr sammen eggeplommer, sukker og mascarpone. Sett i kjleskap fram til servering.

Gratulerer, kurset er besttt!
Serveres gjerne med prosecco (til forretten), italiensk rdvin (til hovedrettene) og moscato d'Asti (til desserten). Buon appetito!


Oppskrift nr 5, komponert 2004-10-26 23:30:20 av anderfo
Eplekake
Kake - Veldig god!


Kna sammen margarin, hvetemel og sukker til en deig. Bland eplebiter, sukker, potetmel, kanel og rosiner og ha dem i en (hy) ildfast form. Dekk dette med deigen ved trykke den utover til et lokk.
Stekes p nederste rille i ovnen. 225 gr i ca 35 min eller til den er gyllenbrun opp. Serveres lunken med vaniljesaus, is eller krem.


Oppskrift nr 6, komponert 2009-10-05 00:58:25 av anderfo
Focaccia
Bakverk - til middag? - Italiensk namnam


Bland det trre og tilsett vann og olje. Elt deigen i 5-10 minutter og la den heve til dobbelt strrelse (ca 30min).
Trykk deigen ut i en langpanne og hev i ca 30min. Stikk groper i deigen og spre extra virgin olivenolje over deigen slik at det ligger rikelig av den i gropene. Maldon-salt e.l. spres ogs utover ganske rikelig, sammen med eventuelt annet fyll.
Stekes p 200 grader i ca 20min.


Oppskrift nr 7, komponert 2011-07-18 20:13:25 av anderfo
Gnocchi (uten egg)
Italias svar p raspeball, dumplings, komle, etc. - 5-6 personer


Vask og kok potetene til de er helt mre (30-60 min avhengig av potetene). Hell av vannet, skrell potetene og mos dem i en kjele. Tilsett smret og bland godt. Sett det til avkjling.
Bak inn mel til konsistensen er passelig. Deigen m ikke vre for hard, men den m vre fast nok til bearbeide.
Rull lange plser til ca 1-2 cm i diameter, og skjr biter p ca 2-4cm lengde.
Senk bitene ned i fosskokende vann med litt salt. Etterhvert som de flyter til overflaten flytter du dem over i et drslag s de fr renne av seg.
N er de klare til servering, sammen med sausen som du lagde for lenge siden.


Oppskrift nr 8, komponert 2004-02-18 23:14:50 av anderfo
Grillete nachos
Middag - Imponerende!


Brun kjttdeigen, tilsett tacokrydder og la det surre i panna til kjttet har blitt saftig. Legg det i en ildfast form sammen med mais, r hakket lk, ost og nachos. Legg gjerne osten verst fr du setter forma i ovnen p ca 220 grader i 15-25 min. Tilbehret er naturligvis viktig. Fjern skall og steiner fra avocadoen og knus dem med en gaffel fr du tilsetter guacamole-mix (fs kjpt i poser p butikken) og gjerne litt sitronsaft. Rmmeboksen trenger du ikke gjre s mye med, bare ta av lokket.. Salsaen kan du enten kjpe ferdig eller lage selv ved hjelp av knuste hermetiske tomater, litt paprikabiter og en dsj krydder (evt kryddermiks for fajitas).


Oppskrift nr 9, komponert 2005-10-12 11:29:11 av Kristian
Grovbrd
Bakervarer - 3 gode brd, s grove du selv sker dem


Hvis du bruker trrgjr blandes dette sammen med resten av trrvarene (mel, gryn, korn, salt) til en melblanding. Tilsett det lunkme vannet og oljen. Blandes godt, gjerne 5 min. i stor kjkkenmaskin eller 10 min. for hnd. Deigen skal vre ganske ls og lett kna. Heves under lokk eller plast til deigen har blitt dobbelt s stor som den opprinnelig var, anslagsvis 40 min. hvis den str lunt. Del deigen i 3 eller fire deler. Bak ut hvert brd og legg i langpanne eller brdformer. Dette br gjres med lite ekstra mel, s brdene fortsetter vre temmelig myke (da hever de best etterp). Skjr gjerne 3-4 diagonale snitt p skr over toppen. Legg plast over, gjerne en oppklippet plastpose som legges lst opp. Etterheves 20-30 min. Hvis du har erfaring for at de blir litt for store og lse, kan du stikke noen hull med gaffel p toppen fr du steker dem midt i ovnen ved 200 grader C i 50-60 min. Tas ut av formene straks etter steking. Avkjles p rist.


Oppskrift nr 10, komponert 2005-06-05 20:16:18 av anderfo
Grnnsaksgrateng med hjemmelagde kjttboller
Middag - Joda, ikke s verst


Kutt opp grnnsakene i passelige biter/buketter, og kok dem forsiktig i en gryte. Ha dem over i en stor ildfast form og bruk kraften til lage hvit saus. Den hvite sausen heller du deretter over grnnsakene, fr du drysser brdsmuler og ost p toppen og setter gratengen i ovnen. Den skal st inne i ca 40 min p 220 grader, s n kan du ta en liten pause, g p do, lese avisa eller liknende. Spe kjttdeigen melk og potetmel, bland inn litt kraft fra grnnsakene og tilsett lk, paprika, brdsmuler og MYE krydder (ikke spar p dette). Bland til kjttdeigen har ftt en passelig og litt seig konsistens (vha potetmel/maismel og salt) og gjr klar ei varm panne. Bruk 2 vte skjeer for grave opp passelig store klumper og forme kjttboller, som du slipper i panna og lar frese til de ser ferdige ut. Legg dem over i en liten kjele med lokk mens du lager flere kjttboller, og nr du er ferdig med alle er det antakelig p tide ta gratengen ut av ovnen og servere.


Oppskrift nr 11, komponert 2005-01-18 20:06:49 av anderfo
Hjemmelagd tomatsuppe
Middag - Frisk og god


Skld tomatene (kok opp vann og legg dem i det varme vannet et par minutter fr du river av skallet). Fres lken i olje. Tilsett tomatpure, tomatene, buljongen og alt krydderet og kok opp suppa. Kok gjerne en liten stund. Tilsett en jevning av melk og maismel for gjre suppa passe tykk. Rett fr servering tilsettes krutonger, og dryss gjerne litt fersk basilikum p toppen. Serveres gjerne ogs med ferske rundstykker.


Oppskrift nr 12, komponert 2008-03-14 17:43:24 av mommo
Hjemmelagde kjttkaker
Middag - Nammenamm


Bland kjttdeig, krydder og potetmel. Spe med litt og litt av vsken. Ha i farsen og bland godt.
Brun kakene i en panne og legg dem over i en stor panne/kjele med lokk etterhvert som de er ferdig brunet. Nr alle kakene er ferdig brunet, fyll litt vann i den panna du har brukt, mens den fortsatt er varm. Denne kraften heller du over i kjelen med kjttkakene, og du lar dem surre i dette i ca 10min for bli gjennomstekt.


Oppskrift nr 13, komponert 2004-02-18 17:18:56 av Hvard Torpe, som rippet den av Torbjrn H.K. som lnte den av Jamie Oliver
Italiensk sprbunnet pizzadeig
Middag - Gode saker!


Ls opp gjren i vannet, bland i det trre. S trenger du IKKE heve deigen fr du kjevler den ut og steker den... :) Sleng p fyll etter smak, kjr ovnen p maks og stek i ca 5 minutter. Holder muligens til flere deiger.


Oppskrift nr 14, komponert 2005-06-05 20:13:28 av Slekta i Bod
Kake
Kake - (Langpanne 42*29cm) Med f.eks. sitronsmak, sjokoladesmak, eplesmak eller kanelsmak


Skummet kulturmelk krever litt mer mel for at rra ikke skal bli for tynn. Stekes p 180 grader nederst i ovnen i ca 40 min ("fyrstikktesten").


Oppskrift nr 15, komponert 2009-02-23 10:42:16 av anderfo
Krydderbrd
Bakervarer - Best med brunost


Alt blandes godt sammen. Passer i 3 store brdformer (mengden kan halveres om 3 brd er for mye). Stekes p 200 grader i ca en time.


Oppskrift nr 16, komponert 2005-07-05 18:36:32 av anderfo
Langpannebrd
Bakervarer - Saftig og godt


Varm vannet til ca kroppstemperatur og ls gjren i litt av vannet. Tilsett salt, sukker, olje, resten av vannet og til slutt melet. Arbeid dette sammen til deigen er glatt, dekk deigen med et hndkle og sett den p et forholdsvis varmt sted til deigen har ndd dobbel strrelse. Velt deigen over i ei langpanne og form brdet til en stor bolle. Stekes nederst i ovnen p 175-200 grader i 40min.


Oppskrift nr 17, komponert 2005-06-05 20:13:05 av Nidarvollgutta
Lettvint taco
Middag - skulle egentlig bare sjekke hvordan dette funka...


Handle inn taco ting, ring nabojenta og spr om hun kan komme og lage maten, dekk p. :))))


Oppskrift nr 18, komponert 2005-06-05 20:15:50 av Compass Club
Mathias sin helt vanlige jvla kaka
Kake - Helvette


Hll nstan allt i en bunkjvel och kr med elvispen i en kvart. Grdda direkt i sklen. Skit i att smra och bra. Kakhelvetet fastnar nd. Dunka ut skiten p matbordet om du kan. Garnera med krossad melon och sprit. Det spelar ingen roll... Skit i det. Slng ut kakfan genom fnstret. Drick upp spriten!


Oppskrift nr 19, komponert 2005-06-05 20:09:49 av Anja
Mexikansk tomatform
Bakervarer - For 4-6 personer.


Forvarm ovnen til 160 grader. Lk og hvitlk blankes over middels varme i 3 minutter. Tilsett tomater, paprika, eddik, sukker og chilipulver. Kok under lokk i 6-7 minutter, eller til tomatene er myke og vsken har fordampet. Ha i maisen, og kok under stadig omrring i 3 minutter. Legg lag med maischips, saus og ost i en ildfast form, med et lag cheddar p toppen. Ha p rmme og stek under lokk i 15 minutter!


Oppskrift nr 20, komponert 2005-07-30 18:27:15 av Onkel Haavaldsen
Movegen's groveste..
Bakervarer - Brd (3 stk)


Bland det trre, hell i vann+olje. Rr sammen, ha oppi hvetemel. Kna godt. Heves i bollen i 1 time Rull ut 3 brd, som legges i former Etterheves 0.5 time Stekes p 225 grader i ca. 1 time


Oppskrift nr 21, komponert 2004-08-25 16:41:40 av anderfo
Muffins (evt blbrmuffins)
Snacks - Ca 20 stk


Bland alt det trre, hell i det vte og rr godt. Fordel rren i smurte muffinsformer. Stek midt i ovnen p 220 grader i 10-15 min.


Oppskrift nr 22, komponert 2005-10-23 11:13:24 av Lone Paulsen
Nam!
Diverse - Funke som faen!!



Oppskrift nr 23, komponert 2010-06-04 19:11:44 av Joakims bok
Namnam-pizza
Middag - 2stk, knallgode


Hev deigen i MINST 3 TIMER i kjleskap. Gjerne litt lenger.
Sett ovnen p 250 grader og la to stekebrett st inne i ovnen. Nr deigen er ferdig kjevlet ut til to passelig store pizzaer, tar du et stekebrett ut av ovnen og trykker den ene pizzaen ut p dette glovarme brettet, uten brenne deg. Hell litt olivenolje rundt utsiden av pizzaen. Spre halvparten av pizzasausen og de andre morsomme ingrediensene (unntatt rucola) p pizzaen og sett den inn i ovnen, mens du tar det andre stekebrettet ut og lager en like god pizza p dette.
La pizzaen bli "golden og lovely" fr du tar den ut og serverer med frisk rucola og chilisausen som du akkurat har lagd ferdig. Husk sette inn den andre pizzaen.
Nr alle har blitt gode og mette, tar du den andre pizzaen ut av ovnen og slenger den p bordet. Det blir snart tomt.


Oppskrift nr 24, komponert 2005-06-05 20:16:02 av anderfo
Orienteringskake (kanelkake)
Dessert - Velsmakende favoritt. Stor langpanne!


Bland det trre og ha i margarin og kulturmelk. Hell over i langpanne og stek ved 175 grader i 50 min.
(Glasur:) Bland det trre og ha i margarin og kaffe. Tilsett melis til konsistensen er passelig. Pfr glasuren nr kaka er litt avkjlt.


Oppskrift nr 25, komponert 2004-09-18 12:14:25 av anderfo
Pannekaker (uten egg!)
Middag - Ca 10-15 stk


Bland sukker, kardemomme, bakepulver, smeltet margarin, havregryn og melk i en bolle med hurtigmikseren. Tilsett 2-3 dl hvetemel og ha deretter litt og litt hvetemel oppi til rra har blitt passelig tykk. Siden oppskriften er uten egg er det viktig ha skikkelig varme p stekepanna og ha riktig konsistens p rra - hvis rra er for tynn blir det "bare krll" og hvis den er for tykk kan pannekakene bli litt r - s prv deg fram.. Hvis pannekakene har en tendens til svi seg fast tilsetter du mer margarin. Servr f.eks. med:


Oppskrift nr 26, komponert 2004-09-17 16:24:31 av Jnhild Henriksen, Gar, 1987
Pannukakur
Middag - 8 kakur


Pska alt uttan margarini vl saman. Baka heitari pannu. Her eru tveir mguleikar at baka pannukakur. a) Smelta margarini og rr ta deiggi, og tr ntist bert at smyrja pannuna, ur enn t koyrir deiggj fyrstu fer. b) T koyrir einki margarin deiggi, men smyrt pannuna hvrja fer, renn t koyrir deiggj . Pannukakurnar vera lagdar hvr oman ara vi sukri millum. Tr smakka best heitar vi sltutoyi og pskaum rma.


Oppskrift nr 27, komponert 2011-07-18 20:20:58 av anderfo
Pesto
Tilbehr til middag - Kan gjerne fryses ned i passelige porsjoner.


Riv bladene/toppene av basilikumplanten. Legg disse og alle de trre ingrediensene i en hy/trang bolle. Knus alt med en stavmikser, morter e.l. Tilsett olivenolje til passelig konsistens.
Hvis du setter den i kjleskapet holder den seg noen dager, ellers anbefales fryseren... Aller mest anbefales spise pestoen n, sammen med pastaen/gnocchien/pizzaen du lager.


Oppskrift nr 28, komponert 2008-10-20 00:23:17 av anderfo
Pitabrd
Bakverk - gjerne til lunsj eller kveldsmat - Serveres rykende ferske!


Bland ut gjren i vannet og tilsett salt, sukker og olje. Rr inn hvetemel til deigen har blitt passelig, og elt deigen godt. Sett til 1 times heving under et fuktig hndkle.
Trill boller (det blir ca 15stk) og kjevle dem ut til ca 0,5cm tykke plater. Plassr 2-3 slike p hvert stekebrett (helst p bakepapir) og sleng dem midt i ovnen p 250-300 grader.
Etter ca 2-3 minutter vil pitabrdene begynne blse seg opp. Nr de har blst seg helt opp, vent noen sekunder og ta ut de gylne pitabrdene.

Anbefalt plegg/fyll:
- leverpostei
- bacon
- salat


Oppskrift nr 29, komponert 2005-06-05 20:15:13 av anderfo
Pizza
Middag - Stor langpanne


Bland det trre (bruk evt vanlig gjr om du vil) og ha i vann og olje. Hev i 30 min. Kjevle ut og legg i smurt langpanne, ha p fyll og stek ved 200 grader i 25-30 min.


Oppskrift nr 30, komponert 2007-03-09 13:29:13 av anderfo
Pizza alla frutta
Dessert - M prves!


Ls opp gjren i vannet, bland i det trre. Dropp heving av deigen - legg p ricotta og dryss p litt sukker, stek p 230 grader i 10min.
Sleng p frukta, dryss over brunt sukker og appelsinskall og stek videre i ca 5 minutter. Drypp litt sjokoladesaus p toppen.
Prv s overbevise gjestene om at fruktpizza er godt. Lykke til!
Serveres gjerne med litt avkjlt Moscato d'Asti.


Oppskrift nr 31, komponert 2005-05-07 20:24:58 av anderfo
Potetsalat
Middag - ca 2 porsjoner


Kok potetene (~20min), skrell dem og skjr dem i terninger. Legg dem gjerne til litt avkjling. Grovhakk rdlken og en neve sylteagurk og bland dette i en stor bolle sammen med mais og potet-terningene. Tilsett krydder etter smak, f.eks. salt og sitronpepper.


Oppskrift nr 32, komponert 2009-09-16 02:31:43 av anderfo
Risotto ai funghi e sparagi
Middag - 2-4 personer


Frst: Husk invitere noen p middag!
Del soppen i skiver og grovhakk lken. Rens hvitlken og finhakk den, eller bruk hvitlkspresse hvis du har. Brekk av den harde enden av aspargesen, og skjr resten i sm stykker (f.eks. 3cm lange).
Stek soppen p middels varme i ei panne med halvparten av margarinen, endel olivenolje, pepper og presset/finhakket hvitlk. Ikke bruk hele pepperkverna, du kan heller smake til nr risottoen er ferdig... Sett panna til side.
Kok opp buljongen i en liten gryte.
Bruk ei stor gryte med fin bunn (teflon eller jerngryte der ting ikke setter seg fast). Stek lken p middels varme med resten av margarinen og ganske rikelig med olivenolje, helt til lken har blitt gylden.
Tilsett all risen og rr godt, srg for at ALL risen er dekket av olje. Er det for lite, tilsetter du mer olje... Fortsett rre godt (kontinuerlig) i risen/lken inntil risen har begynt bli gjennomsiktig (typisk et par minutter). Dersom det begynner sette seg fast i bunnen, m du enten tilsette mer olje, senke varmen litt eller vre flinkere til rre.
Tilsett endel (f.eks. 1dl) av hvitvinen mens du rrer friskt. Nr all fuktighet har fordampet, tilsetter du neste porsjon av vinen og fortsetter med dette helt til vinen er brukt opp og fuktigheten er nesten borte. Husk rre hele tiden!
Tilsett en se med kokende buljong p samme mte, la fuktigheten fordampe/trekke inn i risen og nr det begynner bli trt tilsetter du neste se. Fortsett rre hele tiden. Hold p slik til risen har vrt p varmen i rundt 20-25 minutter, slik at den er "al dente" (dvs spiselig/myk men fortsatt noe tygge p, den skal ikke vre gtt i opplsning).
Midtveis i kokingen tilsetter du soppen/hvitlken.
Be gjestene om sette seg og servr forretten (f.eks. "Insalata Caprese", dvs mozzarella/tomat/basilikum/balsamicoeddik) eller eventuelt gi dem et glass hvit eller rd italiensk vin mens de venter.
Nr risen er nesten ferdig, tilsett revet parmesanost og aspargesbitene. Smak til med pepper. Rr inn en bra person med bladpersille eller liknende, og str litt ekstra helt p toppen tilslutt.
Servr med italiensk rdvin!


Oppskrift nr 33, komponert 2005-06-05 20:08:10 av Ronny
Ronnys magiske sandwich
Diverse - Litt spesiell, men kjempegod


1. Legg brdskivene p en tallerken 2. Legg 1 salami skive p hver brdskive 3. Dryss rikelig med O'boy p toppen av hver brdskive Spis og nytt det sammen med ett glass iskald melk+O'boy!!


Oppskrift nr 34, komponert 2005-07-30 18:29:35 av Runa
Runa's rugbrd
Bakervarer -


Bland alt det trre, ls gjren i litt av vsken, og jobb godt med deigen. Deigen blir ganske ls. Forhev deigen i en time, sl den ned og hev ytterligere 30 minutter. Sl deigen ned igjen. Hell deigen i smurte former. Skal ikke etterheves, men settes i ovn p 220 grader i underkant av en time.
(Varmluft: 200 grader, samme steketid)

Lykke til, Anders;P


Oppskrift nr 35, komponert 2004-02-18 20:31:01 av anderfo
Scones
Bakervarer - Ca 18 stk.


Bland det trre, og smuldre inn margarinen. Tilsett melk og en bra dose rosiner. Ha i litt mer mel til du fr kjevlet ut deigen, ca 1-2cm tykk, og stikk ut rundinger med et melkeglass eller noe snt. Sett dem p plate midt i ovnen ved 215 grader i ca 15 minutter. Nyt dem varme, for eksempel med brunost p...


Oppskrift nr 36, komponert 2006-05-16 12:05:47 av Tor
Sjokolademelk (Type Nesquick)
Snacks - ...for den enkle typen...


Halvfyll glasset med melk. Tm oppi nesquick-pulveret. Rr rundt. Fyll s i resten av melken.
P denne mten slipper du spill av nesquick-pulver, samt det gjr oppvasken til en lek.


Oppskrift nr 37, komponert 2005-06-05 20:17:46 av HannePanneStekepanne
Sjfsburgere
Middag - Ca 3stk. Slr nesten semsamburger'n.. :)
Brd:


Brd:
Rr trrgjr ut i lunkent vann. La det st litt, til du ser at den vkner. Olje egg, mel og gurkemeie has oppi. Rr til det blir smidig. Bland finhakket rdlk og paprika. Del deigen i like emner. Rull ut i boller. Klem dem flate. Pensles med egg og sesamfr. Stekes p 200 gr i ca. 15 min.

Masse:
Bland alt. Rull boller press dem med en tallerken til ca. 12 cm store hambugere. Brun dem i panne med smr. Ta p ev. tilbehr (ananas, ost, bacon) Stekes p 200 grader i ca. 10 min.

Del hamburgerbrdet i to. Smr innsiden med Hellmanns majones. Ta p tilbehr. Server. Nam! No bliu stappmtt!


Oppskrift nr 38, komponert 2005-06-05 20:14:34 av Anja
Smulepai
Kake - Hres ekkel ut, men smaker himmelsk!


Sett stekeovnen p 175 grader celsius. Skrell og skjr eplene i bter. Skjr bort kjernehuset fra hver bt. Legg eplebtene i en rund form. Str kanel over. Ha sukker, mel og smr i en bolle. Smuldre smret med fingertuppene, til det blir en grynete masse av smr, mel og sukker. Str den over eplene. Stekes p andre rille nedenfra i ca. 25 minutter, eller til smuledeigen har ftt pen farge og eplene er myke. Server paien mens den er varm, med vaniljesaus eller vaniljeis. Nam!


Oppskrift nr 39, komponert 2004-05-12 20:35:55 av anderfo
Vafler (uten egg!)
Dessert - Ganske liten oppskrift, m kanskje dobles...


Kjr det i mikseren og spe p med melk eller hvetemel til rra har blitt passelig tykk. NB! ikke FOR tykk, da blir vaflene r.
Stek dem i teflon-vaffeljern (NB! Teflon er NDVENDIG for vafler uten egg...) og smr p et tjukt lag syltety eller litt brunost, s er mltidet i boks!



Denne siden ble først og fremst konstruert av © Anders Fougner